Дизайн
Подобається

Не такі вже і бідні, а просто економні. Або як зробити ремонт своїми руками в квартирі?

10/11/2016
Не такі вже і бідні, а просто економні. Або як зробити ремонт своїми руками в квартирі?

Здавалося б, це неможлива затія: сімейний бюджет тріщить по швах, на роботі — скорочення, долар росте, а разом і з ним ціни. Але якщо ви не збираєтеся замахуватися на суперпроекти, цілком реально оновити квартиру, витративши мінімум коштів. Отже, вам знадобляться деяку кількість грошей (зовсім без них просто нереально), інтернет, допомога друзів і близьких і, зрозуміло, оптимізм і готовність серйозно потрудитися і прорахувати все на світі.

sovety-economii-deneg
Отже, як зробити ремонт своїми руками в квартирі і затратити мінімум коштів?

Викреслюємо все зайве.

Якщо ви хочете витратити якомога менше грошей — насамперед, необхідно орієнтуватися на програму-мінімум. Зрозуміло, для кожного конкретного випадку вона буде виглядати по-різному. Перш ніж приступити до ремонту, треба скласти докладний план і оцінити ваші можливості. Ваше завдання — вибрати найнеобхідніше, а все інше спокійно і без жалю відкласти до кращих часів. Так, наприклад, не варто зв’язуватися з переплануванням, зносом стін, установкою клімат-контролю, пристроєм навісних стель, монтажем дорогих вбудованих шаф та ін. Щоб план-мінімум набув остаточного вигляду, ви повинні застосувати до нього принцип «це поки ще може послужити». Для економічної ремонтної кампанії вам необхідно вибирати тільки ті ділянки квартири, які можна вважати аварійними.

Розподіляємо обов’язки.

Тепер, коли у вас на руках є приблизний план дій, необхідно розбити його на більш дрібні операції, тобто в кожен пункт включити ще й підпункти (якщо такі є). Фактично ви повинні скласти докладний план передбачуваних робіт, а потім вирішити, які роботи ви змушені доручити фахівцям, а з якими можете впоратися самостійно. Існує цілий набір операцій, які потребують втручання професіоналів, оскільки вони пов’язані з відповідальністю перед іншими мешканцями вашого будинку. До них, як ви розумієте, відносяться заміна електропроводки, батарей, труб та сантехніки, а також установка вікон. Майте на увазі: фахівці, яких ви викличете з експлуатаційної контори, повинні виконувати роботи не за власним розцінками.

Вид робіт.

Прейскурантом, затвердженим в ДЕЗ. На всякий випадок наведіть довідки про те, скільки ці ж послуги коштують в приватних фірмах, і порівняйте ціни. Можливо, вам вдасться знайти більш дешевий варіант, але врахуйте: це повинна бути відома і перевірена компанія.

Самі з вусами!

Навіть якщо ви мати-одиначка, це не означає, що вам треба обов’язково наймати ремонтну бригаду: у вас же є руки, до того ж, можливо, ваші діти досить великі, щоб брати участь в процесі оновлення вашої квартири. Крім того, вам можуть допомогти знайомі і родичі (як кажуть, не май сто гривень, а май сто друзів). Питання саме в тому, що саме ви готові принести в жертву заради ремонту: час своєї відпустки, гроші, заплановані на відпустку, або і те, і інше. Тепер, коли ви вирішили, що зв’язуватися з ремонтною бригадою вам не по кишені і що всі (крім професійних робіт) ви будете робити самі, прорахуйте, які варіанти обробки найбільш прості і найменш праце-затратні.

Закуповуємо матеріали.

Отже, найвигідніша ціна — це зовсім не найнижча вартість, яка тільки є на даний вид товару. Адже найдешевший матеріал може виявитися і самим неякісним! Ваше завдання — знайти пристойні матеріали, які зазвичай продаються дорожче, але ось зараз з якихось причин па них оголошена знижка. День, витрачений на прогулку по будівельних магазинах і ринках, принесе вам чималу користь: знайшовши в «правильні місця», ви зможете зменшити суму закупівель в кілька разів.

Складаємо план.

Ви повинні якомога точніше розрахувати час: розписати всі операції по днях з урахуванням того, скільки сохне фарба, скільки часу йде на прибирання, і домовитися не тільки з робітниками, а й зі знайомими і родичами, які будуть вам допомагати. Це необхідно для того, щоб процес ремонту не затягнувся через нестиковки в роботі запрошених вами фахівців: ці затримки можуть призвести до подорожчання проекту. Безумовно, на такий «антикризовий» ремонт піде більше час , ніж звичайний, коли ви просто наймаєте бригаду, вивозите з квартири речі і сім’ю, а потім всі свої зусилля спрямовуєте на те, щоб вас не обдурили. Але тільки таким способом можна добитися реальної та відчутної економії. Ну що, готові? План складений? Всі домовленості підтверджені? Усі матеріали, куплені в «правильних місцях», рівними штабелями складені в передпокої? Меблі зрушена і накрита плівкою, а може, і частково винесена? Ну, тоді дійте за планом — і вдалого вам ремонту!

 

Маленькі хитрощі

 

Перш ніж відправлятися в магазин, переройте все кладовки: цілком можливо, що ви знайдете шпатель, парочку кистей і рулетку в домі. А якщо опитати сусідів, то не виключено, що знайдуться й інші інструменти. Купуйте матеріали одного виробника, а краще навіть з однієї серії: це гарантує вам сумісність нанесених покрить, а значить, і їх довговічність. Практика показує, що іноді дешевше замовити всі матеріали по списку в інтернет-магазині, — заодно буде вирішена і проблема з доставкою.


                         



Коментарі