Економіка України
Подобається

У Львові стартував економічний форум: очікують Порошенка

03/11/2016
У Львові стартував економічний форум: очікують Порошенка

У Львові розпочався щорічний ХVI Міжнародний економічний форум «Львівщина – фабрика Європи». Щоправда, цьогоріч на заході уперше за останні роки очікують найвище керівництво держави – Президента України Петра Порошенка, низку міністрів Кабміну, передає Корупція.маркет.

Учасників форуму привітав перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку України Степан Кубів, який назвав форум на Львівщині «доброю традицією» та зачитав вітальну адресу від Прем’єра Володимира Гройсмана.

«У перетворенні України ключова роль має бути відведена Львівщині, яка має усі передумови стати фабрикою Європи», – зазначив під час виступу голова ЛОДА Олег Синютка.

Голова ЛОДА нагадав, що упродовж цього року в області запрацювали два заводи компанії «Фуджікура», закладено капсулу під будівництво заводу «Нексонс», а сьогодні відкриється підприємство «Бадер Україна».

«Кожного тижня ми відкриваємо нові підприємства – від сімейних ферм до деревообробних комплексів», – додав Синютка.

Вітали присутніх на форумі голова Львівської облради та міський голова Львова Андрій Садовий.

Серед запрошених на форум – міністри, нардепи, очільники обласних державних адміністрацій, зокрема, голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, Бізнес асоціації, банків, навчальних закладів. Загалом організатори очікують на заході близько 1500 гостей.

Учасники форуму говоритимуть про перспективи розвитку економіки, інвестиційні та економічні переваги України, залучення інвестицій та ведення зовнішньоекономічної діяльності; переваги для ведення бізнесу, рівень безробіття, освіченості персоналу та оплати і оподаткування праці.

Обговорюватимуть також співпрацю інвесторів із органами державної влади, розвиток аграрного сектору економіки та залучення додаткових фінансових ресурсів, роль банківської системи у розвитку АПК України. Йтиметься і про активізацію культурно-пізнавального туризму, залучення коштів ЄС для відновлення пам’яток архітектури, ініціативи та інструменти для реалізації енергоефективних проектів в Україні, активізацію транскордонного співробітництва тощо. 


                         



Коментарі