Економіка України
Подобається

Гройсман пообіцяв, що пенсії осучаснять, але не всім

02/11/2016
Гройсман пообіцяв, що пенсії осучаснять, але не всім

На цьому тижні в своєму еженежельном зверненні до громадян України прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив:

– Болюче питання – підвищення пенсій. Мене особисто не влаштовує нинішній розмір мінімальної пенсії, на яку змушені жити більшість пенсіонерів. Тому вже з 1 грудня 2016 передбачено зростання мінімальної пенсії на 10%. І це тільки початок. Наступне наше рішення, яке ми повинні зробити – це осучаснити систему пенсій.

Треба зазначити, що з питання осучаснення пенсій влади останнім часом заявляють постійно. Раніше заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін пообіцяв, що в разі ухвалення відповідного законопроекту вже в цьому році майже 3,4 млн пенсіонерів в результаті осучаснення підвищать пенсії в середньому на 284 грн.

– Мова йде про те, що ми пропонуємо уряду встановити єдиний показник середньої заробітної плати. Я поки не буду говорити про цифри, тому що ще йдуть жваві дискусії, – пояснив Віталій Мущинін.

За словами заступника міністра, в рамках осучаснення підвищувати пенсію будуть в основному тієї категорії людей, виплати яким не прив'язані до прожиткового мінімуму. В основному це ті, чия пенсія коливається від 1400 до 3000 грн. В останні чотири роки їм не індексували виплати. Це дозволить скоротити розрив між сумами пенсій у військових, суддів та працівників силових органів, з одного боку, і представників інших професій – з іншого.


                         



Коментарі