Махінації
Подобається

ГПУ перевірить на сплату податків депутатів, що задекларували готівкою понад $ 100 тисяч

01/11/2016
ГПУ перевірить на сплату податків депутатів, що задекларували готівкою понад $ 100 тисяч

Генеральна прокуратура перевірить сплату податків народними депутатами, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівкою.

Про це розповів Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Корупція.маркет.

«Ми будемо аналізувати декларації половини народних депутатів України, які задекларували готівку понад $100 тисяч», – повідомив Луценко.

За словами Генпрокурора, цей аналіз буде складатися зі звернення до Державної фіскальної служби з вимогою надати інформацію про сплачені податки, які засвідчать легальність чи нелегальність задекларованих коштів.

Він нагадав, що ухиляння від податків у значних розмірах від 665 тис. грн є злочином невеликої тяжкості з терміном давності два роки, понад 1 млн 995 тисяч – злочин середньої тяжкості (також термін давності два роки), ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах 3 млн 325 тисяч гривень є тяжким злочином із терміном давності 10 років.

«Виходячи з цих кваліфікацій, ті, хто ухилявся від податків можуть отримати від 2 до 15 років тюремного ув’язнення», – зазначив Луценко.

Зазначимо, багато високопосадовців вразили українців своїми деклараціями. Так, військовий прокурор Анатолій Матіос «доробився» до будинку, квартири і земельних ділянок у Києві та Київській області, а також до колекції швейцарських годинників. Не бідує і його дружина, згідно з декларацією.

А от нардеп Володимир Парасюк задекларував мамин магазин секонд-хенду, іномарку та подарунок від святого Миколая.

Довго оговтувалися українці і від декларації колишнього комбата «Айдара», народного депутата Сергія Мельничука, в якій вказано трильйон гривень готівкою – фактично річний бюджет країни.

А от брати Дубневичі збудували цілу бізнес-імперію. Богдан Дубневич разом з дружиною задекларували 12 будинків, понад 50 квартир, понад 300 земельних ділянок, авто та,звісно, бізнес – понад десяток компаній. На руках родина має $17 млн, ще майже півмільйона – на банківському рахунку.

Ярослав Дубневич мають з дружиною 17 квартир, 14 будинків, 10 автостоянок та 180 земельних ділянок. На жінку та дітей оформлено ще Богдан Дубневич є власником 17 фірм. У готівці у п. Богдана з дружиною майже 9 млн доларів, близько 3 млн євро та 5,5 млн грн. 


                         



Коментарі