Економіка України
Подобається

Чи буде страхова медицина державною?

30/10/2016
Чи буде страхова медицина державною?

Українська система охорони здоров’я не повинна орієнтуватися на приватні страхові компанії, тому страхова медицина повинна бути державною, вважає заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Коментуючи варіанти акумулювання коштів на систему охорони здоров’я, П.Ковтонюк зазначив, що багато країн створюють окремий страховий фонд для збору страхових внесків на медицину. Це непогано працює в цих країнах, проте створення такого фонду в Україні буде нести ризики, повідомляє Корупція. Маркет

“Водночас, якщо практично подумати про створення в Україні окремого страхового фонду, ми стикаємося з тим, що це питання переростає з площини суто технічної в площину політичну. Окремий страховий фонд – це окремий “мішок” з великими грошима. Сьогодні це 46 млрд грн, які лежатимуть десь окремо і хтось буде цей фонд очолювати. Це – великий політичний ризик”, – сказав він.

При цьому П.Ковтонюк підкреслив необхідність акумулювати кошти на охорону здоров’я в держбюджеті.

“Багато країн акумулюють внески на охорону здоров’я просто в держбюджеті. На наше переконання, ми повинні робити так само. Це працює, ми не витрачаємо на це ресурси і час. Крім того, це справедливо. Це покриває 100% людей”, – резюмував він.

За словами П.Ковтонюка, в даний час в країні відсутня оплата медичної послуги, тому зусилля з реформування будуть спрямовані на створення системи фінансування такої послуги.

 


                         



Коментарі