Економіка України
Подобається

В Україні знову дорожчають харчі

15/10/2016
В Україні знову дорожчають харчі

Вартість продуктів на споживчому ринку впродовж вересня збільшилася майже на 2% порівняно із попереднім місяцем, а купівельна спроможність людей впала майже на чверть, пише Корупція.Маркет.

Сьогодні середньостатистичний покупець може дозволити собі набагато менше, ніж восени минулого року. М`ясо та молочні продукти для більшості українців стали розкішшю.
 
Валютний курс, витрати на газ й електроенергію і, звісно, сезонний характер – такі причини зростання цін на харчові продукти називають фахівці ринку.
 
У вересні м`ясо подорожчало більш як на 4%. На стільки ж зросли ціни на молочні продукти. Олія та масло у вартості збільшились на майже 2%. Не дешевим став і хліб, попри те, що врожай зібрали чималий.

Черговий стрибок цін зафіксовано Держстатом й за перші 10 днів жовтня. Так, помітно подорожчали яйця – на 27,7%. Також відчутно подорожчала капуста – +6,7%. Ціни на інші продукти практично не зросли, а на деякі товари навіть впали:
молоко + 1,7%;
курятина і яловичина + 0,6%;
хліб + 0,1-0,5%;
свинина -0,7%;
гречка -1,2%;
цибуля -3%. 

 

Фахівці ринку прогнозують, що ціни на продукти харчування дорожчатимуть і надалі. Черговий стрибок цін буде під Новий рік. Опісля свят вартість продовольчих товарів дещо стабілізується.


                         



Коментарі