Економіка України
Подобається

Рівень фінансового шахрайства продовжує зростати

15/10/2016
Рівень фінансового шахрайства продовжує зростати

Рівень фінансового шахрайства в першій половині 2016 року зріс, в основному через зростання темпів кіберзлочинності, згідно з даними організації Financial Fraud Action, повідомляє Корупція.Маркет.

Сума втрат від шахрайства з платіжними картками за аналогічний період зросла і досягла 321,5 млн фунтів стерлінгів. Для порівняння, у першій половині минулого року цей показник становив 244,6 млн фунтів стерлінгів.

З січня по червень 2016 року рівень шахрайства з дистанційними покупками зріс на 31% і досяг 224,1 млн фунтів стерлінгів, порівняно з 171,5 млн фунтів стерлінгів за аналогічний період минулого року.

Втрати від шахрайства з віддаленими транзакціями зросли на 4,4 млн фунтів стерлінгів і склали 70,6 млн фунтів стерлінгів.

Financial Fraud Action радить бути дуже пильними і не розголошувати свою фінансову інформацію — всі SMS-повідомлення, підозрілі телефонні дзвінки та електронні листи повинні перевірятися належним чином. Треба пам’ятати, що поліція або банк ніколи не будуть цікавитися вашими паролями або ПІН-кодами.


                         



Коментарі