Економіка України
Подобається

Гранатовий бізнес: корисний фрукт зможуть собі дозволити тільки найбагатші українці

15/10/2016
Гранатовий бізнес: корисний фрукт зможуть собі дозволити тільки найбагатші українці

Іноземні постачальники відмовилися від продажу гранатів в Україні, заявивши, що це перестає бути прибутковим бізнесом, оскільки із-за високої ціни цей фрукт ніхто не купує. 

Як передає Корупція Маркет з посиланням на UBR, постачання гранатів в нашу країну продовжують знижуватися останні кілька років, і в минулому році в Україну було імпортовано всього вісім тисяч тонн цього фрукта. Для порівняння – у 2013 році в Україні було продано 17 тисяч тонн. За словами Тетяни Гетьман, незалежного експерта плодоовочевого ринку країн Східної Європи, гранати українці перестануть купувати, оскільки на 40 відсотків знизився попит навіть на такі популярні фрукти, як апельсини і мандарини. Гетьман підкреслила, що попит на імпортні фрукти різко впав після зміни валютного курсу в Україні.

Ще три роки тому гранати можна було купити по 18-20 гривень за кіло, в цьому році ціна буде не менше 50 гривень. Найбільша кількість гранатів в Україну завжди поставляла Туреччина, зараз сезон починається, і ціни на цей корисний фрукт захмарні, проте незабаром у продажу з'являться азербайджанські гранати, і вони будуть трохи дешевше турецьких.
 


                         



Коментарі