Технології
Подобається

Ти навіть не уявляєш, що про тебе знає Google! 6 посилань, які розкажуть тобі все.

09/10/2016
Ти навіть не уявляєш, що про тебе знає Google! 6 посилань, які розкажуть тобі все.

В епоху Інтернету, соціальних мереж і активного використання Wi-Fi-з'єднань завжди гостро постає питання, що стосується захисту особистих даних. Зібрався ти робити покупки через Інтернет або качати безкоштовну музику, будь готовий до того, що інформація про тебе стане доступна іншим. Так чи інакше, але Мережа повинна тебе ідентифікувати.

У більшості випадків це цілком звичайна практика: заповнити ту чи іншу анкету, зареєструватися на тому чи іншому сайті, зробити покупку тощо. Проте є ресурси, яким важливо знати про тебе все. Наприклад, Google – цей хлопець збирає про тебе всю можливу інформацію. Хочеш дізнатися, як він це робить? Тобі сюди.

Дізнайся, що Google думає про тебе

Google показує рекламу кожному користувачеві тільки відповідно до його смаків та уподобань, а для цього створює у себе цілий профайл, куди збирає про тебе всю доступну інформацію. У той же час кожен може цю інформацію контролювати. 

1

Сервіс Google Analytics дозволяє дізнатися, які сайти і сторінки переглядає користувач, як часто їх відвідує і скільки часу на них проводить. Якщо ти проти цього, тоді у тебе є можливість відключити збір цієї інформації. 

2

Дізнайся історію своїх пересувань

Якщо ти користуєшся сучасним телефоном на базі Android або iOS і твій мобільний Інтернет завжди включений, тоді не дивуйся, що Google в курсі того, де і коли ти перебував. Цю інформацію він теж збирає кожен божий день. Або відключав GPS, або можеш подивитися історію своїх переміщень тут.

3

Подивися історію своїх пошукових запитів в Google

Google пам'ятає кожен твій пошуковий запит, який ти коли-небудь робив. Крім цього, зберігається список всієї реклами, яку він тобі показував. Хочеш дізнатися, що ти шукав рік тому? Тут можна подивитися абсолютно всі записи.

4

Як отримувати щомісячний звіт від Google про приватності і безпеки

Google пропонує тобі розділ активності аккаунта, де можна отримати всю інформацію про всі послуги, сервіси та додатках, які ти використовуєш. Тут же можна налаштувати отримання місячного звіту на свою електронну адресу.

5

Дізнайся список всіх додатків і розширень, у яких є доступ до твого аккаунту Google

Уважно переглянь свою сторінку активності аккаунта, там є список всіх додатків, які отримали доступ до твоїх даними. Ти можеш цей доступ для них прикрити. А зробити це можна, перейшовши за цим посиланням.

6

Якщо ти раптом вирішив експортувати свої дані з Google

Google дозволяє це зробити: все твої закладки, електронну пошту, контакти, файли, інформацію з профайла, посилання на відео в YouTube, фотографії і все інше. Зробити це можна за цим посиланням.

7
Ось такий він – Google! Однак боятися його все-таки не варто. Так, він проштовхує рекламу, безбожно з'їдає ресурси комп'ютера і багато про тебе знає. А тепер уяви, що його немає: ні пошукача, ні карт, ні перекладача, ні сховища для фотографій. Кошмар! До речі сказати, з приводу безпеки особисто у мене до нього ніколи не було претензій. Не забудь поділитися цією інформацією з іншими, може, вони захочуть підчистити свою історію.


                         



Коментарі