Економіка світу
Подобається

Ціна нафти перевищила $ 50 за барель

04/10/2016
Ціна нафти перевищила $ 50 за барель

Ціна на чорне золото виросла на тлі прихильності інвесторів до договору ОПЕК, передає Кору.пція.Маркет.

 

Ціна на нафту Brent виросла до максимуму з серпня, перевищивши позначку в $ 50 за барель у понеділок, на тлі запланованого скорочення видобутку учасниками ОПЕК, однак аналітики попереджають, що зберігається надлишок пропозиції може перервати тривалий ралі.
До 21.45 за київським часом ф'ючерси на нафту Brent з постачанням в грудні торгувалися по $ 50,83 за барель.

Ф'ючерси на американську марку WTI зросли на 0,31 відсотка до $ 48,39 за барель.

Найбільші ринки Європи та Азії, Німеччина і Китай, закриті з нагоди державних свят в понеділок, що обмежує обсяг торгів.

ОПЕК минулого тижня повідомила, що буде стримувати видобуток в діапазоні 32,5 і 33,0 мільйона барелів на добу приблизно з 33,5 мільйона барелів на добу, при цьому деталі договору повинні бути узгоджені на зустрічі організації в листопаді.

Початкові сумніви в тому, що угода допоможе усунути надлишок нафти на світових ринках, змінилися хвилею короткого покриття, забезпечивши зростання марки Brent вище $ 50 за барель вперше з кінця серпня в понеділок.

Крім сумнівів щодо договору ОПЕК песимізм на ринку пов'язаний з ростом видобутку нафти учасниками організації до багаторічного максимуму в останні місяці, при цьому експорт з Ірану становить 2,8 мільйона барелів на добу і наблизився до досанкціонному піку 2011 року.

Видобуток нафти ОПЕК у вересні, ймовірно, зросла до 33,6 мільйона барелів на добу проти переглянутих 33,53 мільйона барелів на добу в серпні, показало дослідження Рейтер в п'ятницю.


                         



Коментарі