Економіка України
Подобається

Українська армія отримає нові сухпайком

03/10/2016
Українська армія отримає нові сухпайком

Через півтори-два тижні будуть оголошені перші торги на закупівлю нового сухого пайка для ЗСУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник президента України Юрій Бірюков.

За його словами, у понеділок, 3 жовтня, вранці міністр оборони України Степан Полторак виніс "з голосу" на голосування питання про введення додаткової норми продовольчого забезпечення, постанова була прийнята.

Цьому передувала розмова президента Петра Порошенка з "тими, хто затягував процес". Хто ці люди, Бірюков не вказав. Написав лише, що "там ще був і наш міністр … він допомагав … пояснити … недбайливим колегам з інших відомств".

За словами радника президента, перша концепція нового сухпайка була показана Порошенко ще 27 липня 2015 року. Весь цей час волонтери домагалися рішення по пайків, які були схвалені в Академії Наук України і випробувані в польових умовах. 

"7 різних раціонів. Готові страви в Реторе-упаковці. Ізюм, тушковане м'ясо, шоколад, кава-чай, вітамінізований джем. Ложки! Вау, ложка в сухпайку. Серветки, сіль-перець. Жувальна гумка! "- Описав пайок Бірюков.


"Сьогодні епічна битва закінчилася нашою перемогою: завдяки контролю з боку Петра Олексійовича, завдяки наполегливості Степана Тимофійовича, завдяки сотням людино-днів приголомшливою команди – новий сухий пайок ВСУ отримав путівку в життя. Протягом тижня будуть закінчені бюрократичні формальності і вже тижні через півтори-дві будуть оголошені перші торги на закупівлю цього … смачного 🙂 "- додав він.

 fabc675ff4228268d5e1eef28e83e8c3 4e1bd830207069cbc60bf8d6a5ffa1fa
 


                         



Коментарі