Економіка України
Подобається

Нова вартість бензину шокує водіїв

03/10/2016
Нова вартість бензину шокує водіїв

Експерти знову мають неприємні звістки для водіїв. Йдеться про ціни на бензин, їх знову піднімуть. Це пов'язують зі загальним здорощенням нафти. Яку ціну встановлять найближчим часом, стало відомо лише сьогодні.

На українських АЗС вартість пального може стрибнути найближчим часом відразу на 1-1,5 грн. Причиною зростання називають загальне подорожчання нафти.

“Ситуація на ринку світлих нафтопродуктів в Україні на даний момент відносно стабільна: ціна на нафту з весни коливається у межах 45-50 доларів”, – розповідає експерт Юрій Корольчук.

“Навіть проблеми постачання дизпалива з Росії істотно не вплинули на загальний стан ринку. Ринок стабілізувався, проблеми з дизпаливом не призвели до зростання цін. У перспективі до кінця року не повинно бути суттєвих змін”, – зазначає експерт.

Проте при негативному сценарії на ціни може вплинути рішення Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) про обмеження обсягів видобутку на рівні 35 мільйонів барелів на добу. Це може призвести до подорожчання “чорного золота”. Враховуючи, що 85% світлих нафтопродуктів Україна експортує, подорожчання бензину після цього не змусить довго себе чекати.

“І тут питання в наступному: якщо це відбудеться протягом місяця, то тоді ціна на бензин може зрости на 1-1,5 гривні. Але поки що складно щось сказати. Це можуть на собі відчути наслідки рішення ОПЕК. Але навесні, влітку і восени не було передумов”.
 


                         



Коментарі