Економіка України
Подобається

Роботів, нарешті, навчили шити одяг

01/10/2016
Роботів, нарешті, навчили шити одяг

Легка промисловість досить довго опиралася автоматизації по одній наріжною причини: роботам занадто важко справлятися з м'якою тканиною. Але тепер ця проблема вирішена, і в світі з'явився перший робот-швачка, передає Корупція.Маркет

Машини та комп'ютери зроблені з металу і пластика, а ось одяг занадто тендітний. Для її виробництва потрібен вкрай високий рівень точності, тому досі багато процедур в швейної промисловості виконували люди.

Тепер винахідник Джонатан Зорноу знайшов спосіб, як обійти труднощі з тканиною. Він покриває тканину водорозчинним термопластиком, в результаті вона стає твердою як пластик, і робот може з нею легко звертатися. Його модель робота під назвою Sewbo може схопити підготовлену тканину і пропустити її через звичайну швейну машину. Коли одяг готовий, його просто треба занурити в гарячу воду, після чого пластиковий шар просто розтане.

Роботи вже роблять чимало в швейній індустрії, наприклад, вони ріжуть тканину, тому винахід Зорноу навмисно зосереджений на слабких місцях. 

Прямо зараз на роботу потрібно 30 хвилин на те, щоб зробити сорочку, і це непогано, так як виробництво такої сорочки буде абсолютно безкоштовне після відшкодування вартості робота.

Що Зорноу вже отримав "чимала кількість відгуків від інвесторів і промисловців" після запуску Sewbo у вересні. Якщо ця технологія запуститься, то вона влаштує справжню революцію в легкій промисловості, а також в динаміці глобальної економіки. А вже що станеться з азіатськими ринками, важко собі уявити. Хочемо ми того чи ні, автоматизація приходить в економіку і промисловість стрімко.


                         



Коментарі