Економіка України
Подобається

Сесія держради в Дніпрі: підвищили зарплату мерові і розподілили гроші

29/09/2016
Сесія держради в Дніпрі: підвищили зарплату мерові і розподілили гроші

Голосування за підвищення виплат міським чиновникам викликало в залі бурхливі суперечки, передає Корупція.Маркет

Вчора в Дніпрі відбулася XIV чергова сесія міськради. В ході засідання депутати виділили гроші на премії паралімпійцям, розподілили бюджетні кошти, зароблені понад план, і посварилися через підвищення зарплати мера та інших чиновників.

Без особливих суперечок депутати розподілили гроші, зароблені міським бюджетом понад план. З початку року бюджет був перевиконаний на 168 млн грн, однак очікується, що до кінця 2016-го ця сума зросте до 173 млн. Левову частку цих грошей – 66,5 млн грн – депутати вирішили направити на благоустрій та інфраструктуру, 20,7 млн виділили управлінню транспорту, ще 20 млн – департаменту охорони здоров'я. Також 8 млн грн перерахували на потреби міської поліції і 7,6 млн грн – на реабілітацію та оздоровлення українських бійців.

Крім того, депутати проголосували за виділення спеціальних премій дніпровським паралімпійцям, які напередодні привезли з Ігор в Ріо 30 медалей. За кожне завойоване "золото" спортсмени отримають по 50 тис. грн, за "срібло" і "бронзу" – по 30 і 20 тис. Відповідно, а ті, хто представляв наше місто в Бразилії, але не завоював нагород, – по 10 тис. грн.

А ось голосування за підвищення виплат міським чиновникам викликало в залі бурхливі суперечки. Згідно з проектом, службовці мерії повинні отримати істотну надбавку до премії, причому її керівний склад – в розмірі 800% від посадового окладу, керівники управлінь – 650%, начальники відділів – 500%, а рядові фахівці – 400%. Так, представники коаліції заявляли, що тільки чиновники, які отримують гідну зарплату, можуть якісно виконувати свої обов'язки.

Водночас в опозиції зазначили, що не проти збільшення виплат рядовим чиновникам, але категорично заперечують проти надбавок для мера і його заступників, заявляючи, що "вони і так люди не бідні". Після тривалої дискусії рішення все ж було прийнято.


                         



Коментарі