Економіка України
Подобається

Укрзалізниця презентувала сучасний вантажний локомотив

28/09/2016
Укрзалізниця презентувала сучасний вантажний локомотив

На станції Київ-Пасажирський відбулася демонстрація вантажного магістрального тепловоза серії ТЕ33А виробництва General Electric, повідомляє Корупція.Маркет.


«Особливість цього локомотива у тому, що він надпотужний та найменш витратний, а ще екологічний та економічний. Таких тепловозів загалом компанія виготовила понад 10 тисяч і сподівається, що після випробувань цього зразка тепловоза в різних умовах на українській залізничній мережі співпраця між компаніями розширюватиметься», – йдеться в повідомленні.
 

За словами члена правління ПАТ «Укрзалізниця» Іренеуша Василевського, для модернізації техніки потрібно чимало коштів, але вона необхідна і буде здійснюватися, щоб в Укрзалізниці настали відчутні зміни вже найближчим часом.
Він наголосив, що демонстрація потужного та сучасного локомотива в Україні – це швидкий результат переговорів з GE. Демонстрації тепловоза передувало підписання в липні 2016 року угоди про взаєморозуміння між ПАТ «Укрзалізниця» та GE.

Вказано, що до кінця жовтня, як повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, ПАТ «Укрзалізниця» підготує п’ятирічний план модернізації локомотивів та вагонів, до його розробки будуть залучені також провідні експерти.
Зазначається, що потужність цього тепловозу серії ТЕ33А складає 3356 кВт, що дозволяє використовувати його замість двосекційних тепловозів. Цей шестивісний односекційний локомотив може розвивати швидкість до 120 км/год. Тепловоз обладнаний V−подібним 12-циліндровим чотириактним двигуном GEVO12 від компанії «GE Transportation Systems». Упродовж вересня цей тепловоз уже здійснив чотири демонстраційні поїздки на дільницях регіональної філії «Одеська залізниця», такі поїздки продовжуватимуться й надалі.

Стан тягового рухомого складу для ПАТ «Укрзалізниця» сьогодні одна з найбільш нагальних проблем, що потребують вирішення. Так, магістральні вантажні тепловози зношені на 99%. За 25 років незалежності України було придбано лише 8 тепловозів, з яких 4 – пасажирські та 4 – маневрові. Жодного магістрального тепловоза придбано не було. Менеджмент акціонерного товариства вивчає можливості світових виробників з метою локалізації виробництва локомотивів в Україні. 


                         



Коментарі