Економіка України
Подобається

В Україні боржникам тепер буде не легко: дають 2 тижні для оплати боргів

26/09/2016
В Україні боржникам тепер буде не легко: дають 2 тижні для оплати боргів

Українці мають лише два тижні для того, щоб погасити свої старі борги в банках – інакше по них прийдуть спеціально навчені приватні виконавці. – повідомляє Корупція.Маркет

Про переваги й недоліки такої інновації розповів представник правоохоронного комітету ВР Юрій Мірошниченко. Повідомляється, що 5 жовтня приватних виконавців тільки почнуть набирати.

"З цієї дати запускається механізм щодо набору, навчання й стажування таких фахівців. При цьому службу державних виконавців не ліквідують. Працювати приватники і державники будуть паралельно. Причина запуску – невиконання роками судових рішень: наприклад, по цивільних справах – до 70 % невиконаних рішень. Тому і впроваджується такий інститут. Для громадян з'явиться вибір, до кого звертатися. Працюватимуть за відсоток", – повідомив Мірошниченко для видання "Сегодня".

У той же час, заступник міністра юстиції, який курує виконавчу службу, Сергій Шкляр, так роз'яснював роботу виконавців: "Закон дозволить створити мішану систему виконання судових рішень. Це забезпечить реальне виконання рішень у розумні терміни. Крім того, витрати бюджету на утримання державної служби будуть знижені, а надходження до бюджету будуть збільшені за рахунок податків приватників і збору від реалізації майна".

Відомо також, що у приватників буде обмежена юрисдикція — вони не зможуть займатися справами, що стосуються поселення або виселення з житла, дітей, недієздатних осіб, а також виконавчими провадженнями, де учасником є держава. Зате цілком зможуть взяти на себе більш "побутові" питання – сприяти поверненню банківських боргів тощо.


                         



Коментарі