Технології
Подобається

Новий матрац допоможе виявляти сімейну зраду

17/09/2016
Новий матрац допоможе виявляти сімейну зраду

Смартрас (smartress) – від слів "смарт" і "матрац" – так назвали свій винахід новатори з іспанської фірми Durmet. Матрац у них і справді дуже "смарт", тобто розумний: визначає, одна людина на ньго лягла, чи, наприклад, двоє. Що, безумовно, підозріло.

Матрац це "усвідомлює" і продовжує аналізувати обстановку – визначає характер рухів, які здійснюють люди. Він легко розпізнає ритмічні рухи, без яких, як правило, не обходяться попередні ласки і саме заняття сексом. І легко відрізняє їх, наприклад, від стрибаючих на ліжку дітей.

Шпигунськими і аналітичними навичками матрац наділяє вмонтований всередину пристрій під назвою "Система розпізнавання коханців". Її встановлюють приховано – подібно сигналізації в автомобілі. Працює система спільно з пружинами матраца і 24 ультразвуковими датчиками, які дозволяють мікрокомп'ютеру створити 3D-картину того, що відбувається на матраці.

Зібрану інформацію система передає на смартфон зацікавленої особи в режимі реального часу. А ця особа вже вирішує, що робити: чи бігти і ловити коханців на місці – тобто прямо на розумному матраці-шпигуні, чи збирати компромат до справи для подальшого викриття в невірності.

Здавалося б, навіщо такі складнощі? Чи не простіше встановити відеокамеру над яким-небудь "дурним" матрацом? Новатори запевняють: "Система розпізнавання коханців" надійніша – дозволяє отримати сигнал тривоги тоді, коли обстановка і справді стає тривожною. Хоча, на їхню думку, і відеореєстратор не зашкодить – як додаткове обладнання. Перетворити матрац в шпигуна можна, не попереджаючи партнера або партнерку. А можна, навпаки, повідомити, мовляв, матрац на сигналізації. Це убезпечить подружнє ложе від сторонніх відвідувань, але все одно виглядає безглуздо – адже займатися любов'ю можна в будь-якому іншому місці.


                         



Коментарі