Економіка України
Подобається

Українцям заборонили виїзд за кордон через комунальні борги

03/09/2016
Українцям заборонили виїзд за кордон через комунальні борги

Суди тепер забороняють виїзд за кордон не лише за несплачені аліменти чи борги за кредитами, а й за несплачені комунальні послуги на мізерну суму, повідомляє Корупція.Маркет

Наприклад, на Одещині суд заборонив виїзд за кордон одній людині, яка заборгувала 932 гривні водоканалу Ізмаїла, а іншій через борг у 1347 гривень перед «Укртелекомом». Також суди закривають виїзд водіям, які вчасно не сплатили штраф за порушення правил дорожнього руху. Адвокати кажуть: суди можуть винести рішення і без відома відповідача.

«Існує низка судів, які приймають заочні рішення, про які люди навіть не знають. Це протизаконно, і в більшості випадків апеляція ці рішення скасовує. Але як тільки запрацює приватна виконавча служба, таких справ у судах буде багато», – сказав юрист Ростислав Кравець.

Українців, яких потрібно зупинити на кордоні, прикордонники (займається цим окремий підрозділ – відділ обробки даних «Гарт») вносять в єдиний список. Щоб перевірити себе в ньому, юристи радять подати письмовий запит у цю службу мінімум за місяць до виїзду.


                         



Коментарі