Економіка України
Подобається

В Україні збільшать робочий день та зменшать шкільні канікули

31/08/2016
В Україні збільшать робочий день та зменшать шкільні канікули

Якщо парламент ухвалить кодекс без відповідних зауважень, можливо, вже восени 8-годинний робочий день залишиться для багатьох приємним спогадом, зазначає Корупція.Маркет

Якщо в тіньовому секторі українці працюють часто 12-18 годин на добу, то чому б не поширити їхній досвід на легальних працівників?

Cаме так, як припускає дописувач газети «Україна молода», розмірковували розробники нової редакції Трудового кодексу України, які пропонують офіційно не обмежувати тривалість робочого дня.

У цьому ж числі «Україна молода» знайомить з пропозицією освітян скоротити літні канікули, щоб зменшити завантаженість протягом навчального року.

Видання нагадує, що в Українi найкоротша тривалість навчання та навчальний рік серед країн Євросоюзу. В Європі школярі відпочивають улітку лише два місяці – липень i серпень, у Німеччині та Польщі – ще менше – близько 1,5 місяця.

Водночас, продовження навчального періоду за рахунок скорочення тривалості літніх канікул мало б і свої плюси, зокрема зменшення завантаженості впродовж навчального року. Тоді зникне потреба у проведенні семи уроків на день і великої кількості домашніх завдань.


                         



Коментарі