Економіка України
Подобається

Пільги та субсидії: як менше платити за комуналку

30/08/2016
Пільги та субсидії: як менше платити за комуналку

До травня 2016 роки ви могли користуватися субсидією з урахуванням пільги учасника війни. З 1 травня одночасно користуватися пільгами і отримувати субсидію від держави заборонили. Про це йдеться в Постанові «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» №319 від 27 квітня 2016 року, повідомляє Корупція.Маркет

 


Скоро – новий опалювальний сезон, платежі за комунальні послуги значно виростуть, тому пільговикам треба буде розв'язати – користуватися пільгами або субсидією. Для цього доведеться відвідати Управління соціального захисту населення та заповнити відповідну заяву і декларацію. При цьому соціальні працівники повинні підказати, пільгою або субсидією буде користуватися вигідніше.
 Якщо до кінця року ваш дохід не перевищить суму 1930 грн., Ви і далі зможете користуватися 50% -тної пільгою по оплаті комунальних послуг як учасник війни.
Що стосується розміру субсидії, то він залежить від доходу споживача і від виду домогосподарства (наприклад, в приватному будинку більше доводиться платити за опалення. Відповідно, це впливає на розмір субсидії). У минулому опалювальному сезоні субсидія вам надавалася з урахуванням пільги, тому і розмір її був не таким високим.
Отримуючи субсидію, згідно з розрахунками Міністерства соціальної політики, при доході тисяча вісімсот дев'яносто-чотири грн. ви повинні платити за житлово-комунальні послуги не більше 203 грн., решта доплачує держава. Звичайно, за умови, що ви «вписується» в соціальні норми (див. Таблицю «Норми споживання послуг (на людину в місяць)»). Все, що ви споживаєте понад установлені норми, оплачуєте зі своєї кишені.
І наостанок нагадаємо про терміни призначення субсидії. Це важливо знати, щоб вчасно отримати допомогу від держави.

Субсидія на житлово-комунальні послуги надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується
на опалювальний період – з 1 жовтня по 30 квітня;
на неопалювальний період – з 1 травня по 30 вересня.

Субсидія на придбання твердого палива і скрапленого газу призначається на календарний рік.
При зверненні за субсидією протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону субсидія призначається з початку такого сезону.


                         



Коментарі