Махінації
Подобається

Дізнайся як легко отримати надбавку до зарплати

27/08/2016
Дізнайся як легко отримати надбавку до зарплати

Прості рекомендації, які збільшать ваші шанси на підвищення щомісячного доходу.

У міру того, як вартість життя зростає, зарплати здаються все менше і менше – особливо якщо з останньої надбавки пройшло вже кілька років. Багато компаній відчувають економічні труднощі. Перечікувати їх чи ні – вибір за вами. Можливо, у вашої роботи є інші плюси, заради яких варто проявити терпіння. Однак якщо зарплати колег ростуть, а ваша – ні, можливо, саме час попросити.

Ось кілька рекомендацій, які допоможуть збільшити ваші шанси на підвищення зарплати.

1. Приходьте заздалегідь

Працівникам, які систематично запізнюються, навряд чи світить надбавка до зарплати. Згідно з дослідженням Американської психологічної асоціації, тих, хто приходить на роботу раніше, вважають більш відповідальними.

2. Зберігайте особа в стресових ситуаціях

Задайте собі питання, як ви поводитеся під тиском обставин. Керівники більш прихильно ставляться до тих співробітників, які справляються з щоденним стресом, не втрачаючи спокою.

3. Будьте в доброму гуморі

Крім іншого, керівництво компаній вважає за краще працівників, які приходять на роботу в гарному настрої – особливо в порівнянні з тими, хто постійно скаржиться.

4. Уникайте пліток

Не завжди легко побороти спокусу обговорити свіжі новини за чашкою кави, але начальство звертає увагу на такі речі. Звичка пліткувати створює враження про вашому непрофесіоналізмі.

5. Будьте продуктивні

Ваша щоденна внесок в роботу також може вплинути на рішення керівника, коли мова зайде про надбавку до зарплати. Зосередьтеся на робочих завданнях і послідовно дотримуйтесь терміни їх виконання.

6. Приймайте участь в справах

Проявляйте активність в усьому: беріть участь в мозкових штурмах на роботі і зав'язуйте знайомства на корпоративних вечірках. Якщо в очах начальства ви проявляєте себе як цінний член команди, ви можете очолити чергу на підвищення зарплати.

7. Вирішуйте проблеми

Люди, які вміють вирішувати проблеми, цінуються всюди. Постарайтеся стати тією людиною, до якої звертаються, коли потрібна допомога.

8. Підвищуйте свою цінність

Якщо ви хочете збільшити свою зарплату, то підніміть свою цінність в очах наймача. Опануйте нову навичку або отримаєте додаткову кваліфікацію, а потім надайте керівництву оновлене резюме.

9. Будьте частиною колективу

Чи допомагаєте ви колегам, коли у них виникають проблеми? Здатність працювати в команді не менш важлива, ніж здатність виділятися на загальному тлі.

10. Спілкуйтеся з керівниками

Ви можете працювати за десятьох, але який з цього толк, якщо ваш бос не знає про це? Заведіть звичку регулярно інформувати своїх керівників про хід роботи, особливо якщо мова йде про важливий довгостроковий проект.

11. Знаходьте спільну мову з оточуючими

Намагайтеся не тільки допомагати колегам, а й усіма силами уникати конфліктів. Якщо ви не ладите з колегами, то в очах керівників залишитеся порушником спокою.

12. Дотримуйтесь дрес-код

Як показує опитування OneTeam 2013 року, 80% керівників зізнаються, що шанси працівників на підвищення зарплати залежать від їх зовнішнього вигляду. Одягайтеся чисто, акуратно і елегантно кожен день.

13. Заявляйте про себе

Один з кращих способів отримати надбавку – це перейти на нову посаду. Звертайте увагу на можливості підвищення по роботі, і претендуйте на них, якщо вони відповідають вашій кваліфікації.

14. Не соромтеся просити

Якщо фінансові справи у вашій компанії йдуть добре, просто попросите про надбавку. Зверніть увагу на свою цінність як працівника і приведіть аргументи на свою користь.

15. Умійте вчасно піти

Незважаючи на всі зусилля, іноді настає момент, коли ваше перебування на одному робочому місці підходить до логічного кінця. Якщо ви опинилися в глухому куті, почніть шукати нові можливості. Надбавка до зарплати ще нікому не завадила. Незважаючи на те, що ці поради не гарантують негайного ефекту, вони обов'язково допоможуть побудувати кар'єру, а також нададуть шанс на підвищення і професійне визнання. Головне – закріпити корисні звички, які сприятимуть вашому зростанню і розвитку. Часом це куди цінніше грошей.


                         



Коментарі