Економіка України
Подобається

Більше 920 мільйонів гривень забезпечила до бюджету Івано-Франківська митниця ДФС

23/08/2016
Більше 920 мільйонів гривень забезпечила до бюджету Івано-Франківська митниця ДФС

За сім місяців 2016 року суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності сплатили Державного бюджету 924,4 млн грн митних платежів. Це на 58,9 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Лише у липні 2016 року митницею забезпечено надходження митних платежів у сумі 165,6 млн гривень. Про це на засіданні Колегії Головного управління ДФС в Івано-Франківській області повідомив т. в. о. начальника відділу адміністрування митних платежів Івано-Франківської митниці ДФС Ігор Курус.

За його словами, позитивна динаміка у надходженнях забезпечена, зокрема, за рахунок податку на додану вартість – 818,7 тис. грн, акцизного податку – 33,9 тис. грн, мита – 70,5 тис. гривень.

Крім цього, в результаті вжитих заходів по контролю за достовірністю декларування та повнотою бази оподаткування, додаткові надходження у звітному періоді склали майже 29 млн грн, з них 26,2 млн грн отримано в результаті коригування митної вартості, 1,8 млн грн – як наслідок класифікаційної роботи, 945 тис грн – від контролю за визначенням країни походження товарів.

Товарообіг за сім місяців поточного року склав майже 435,7 млн дол. США, що на 10 відс. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. За вказаний період імпортерами ввезено товарів на 211,6 млн дол. США, в той же час на експорт оформлено вантажів вартістю 224,1 млн дол. США.

Також на засіданні підведено підсумки роботи територіальних органів ДФС в області за сім місяців п.р., обговорено питання щодо стану справ адміністративного оскарження та супроводження справ у судах, стану запобігання та протидії корупції у податковій та митних сферах та напрацьовано перспективи виконання доведених завдань в серпні п.р.


                         



Коментарі