Економіка світу
Подобається

Як спроба військового перевороту вплине на ринок нерухомості Туреччини

18/08/2016
Як спроба військового перевороту вплине на ринок нерухомості Туреччини

Чому невдала спроба перевороту і пішли за цим події зробили ринок нерухомості Туреччини ще більш конкурентоспроможним
За 10 Останні років Туреччина стала однією з найбільш динамічно розвиваються країн Європи, хоча ще на початку 2000-х ввп Країни $ ледь досягав 300 млрд. Щоб залучити іноземних інвесторів в сферу нерухомості, країна створила умови, від яких важко відмовитися. Наприклад, укладення договору купівлі-продажу не вимагає нотаріального посвідчення, а право власності на нерухомість підтверджується одним документом.

При цьому, при інвестуванні в будівництво на етапі фундаменту прибуток може досягати 40-50% за півтора-два роки, а передача нерухомості в гарантовану оренду забудовнику забезпечує отримання пасивного доходу в розмірі до 8% в рік. Крім того, турки будують швидко – житловий комплекс за півтора-два роки, а стандарти будівництва в країні високі: кожен житловий комплекс оснащений басейном, тренажерним залом, кортами, квартири здаються в експлуатацію з усією сантехнікою і кухнею.

В результаті сектор нерухомості країни став одним з п'яти найбільших напрямків за обсягом іноземних інвестицій, а Туреччина зайняла третє місце серед країн Європи по вкладеннях в нерухомість іноземцями. За даними Colliers International, Ціни на житлову нерухомість в Туреччині з року починаючи Knight Global даними індекс цін на житло 2010 року зросла на 93%, а по Frank в I кварталі 2016 року року їх зростання склало 15% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Україна за підсумками 2015 року увійшла в топ-10, Країн інвестують в нерухомість в Туреччині. Лідерами ж є Ірак, Саудівська Аравія і Кувейт.

Однак останні події, що відбулися в Туреччині, що не підірвали стабільність ринку нерухомості країни в очах іноземних інвесторів. Так, те, що сталося – трагедія. Але вона жодним чином не вплине на життя курортних міст, а введене урядом надзвичайний стан не накладає обмежень на інвестиції громадян інших країн в нерухомість Туреччини.


                         



Коментарі