Економіка України
Подобається

Глава Мін’юсту України прокоментував скандал з запуском е-декларування

17/08/2016
Глава Мін’юсту України прокоментував скандал з запуском е-декларування

Петренко також запевняє, що проблем з оформленням спадщини не буде.

У прямому ефірі інформаційної програми "События" на каналі "Україна" міністр юстиції України Павло Петренко розповів про систему електронного декларування та юридичні нововведення.

Петренко зазначив, що відповідно до чинного закону за 2015 рік, держслужбовцями подаються два види декларацій: "Перший вид декларацій було подано до 1 квітня поточного року ще в старому паперовому форматі. Всі вони були оприлюднені. Другий вид декларацій має представлятися протягом 60 днів з моменту, коли відповідне рішення приймається агентством щодо запобігання корупції. З 15 серпня є 60 днів для того, щоб подати декларації. Я думаю, за цей період всі питання деклараціями будуть закриті, і всі, хто зобов'язаний їх подати – зроблять це".

Петренко також прокоментував скандал з тим, що система електронного декларування запущена без так званого сертифікату безпеки.

"Було прийнято рішення, що декларації можуть функціонувати, і з 15 серпня вони вже заробили. На сьогоднішній день наше основне завдання – виконати всі технічні вимоги і врахувати всі зауваження".

Міністр юстиції заявив, що ніяких проблем з оформленням договору дарування або вступ в спадок в українців не буде: "Я хочу розвіяти міфи, які поширюються. Право на оформлення договору дарування та спадщини – це право, яке закріплене в Цивільному кодексі на рівні Конституції. Якщо в якихось держорганах повинні бути прийняті підзаконні акти, ми зробимо все, щоб цього не сталося. Питання про ліцензування оцінювачів відноситься до компетенції Фонду державного майна України. Вони повинні зробити все, щоб процес діяльності оцінювачів не зупинявся. Хочу заспокоїти всіх українців – ніяких перешкод в оформленні таких документів не буде".
 


                         



Коментарі