Економіка України
Подобається

Нова війна «Газпрому» і «Нафтогазу» розгорнулася через Донбасс

16/08/2016
Нова війна «Газпрому» і «Нафтогазу» розгорнулася через Донбасс

Російська компанія вимагає плату з української за газ, поставлений на неконтрольовану країною територію

Українська компанія «Нафтогаз» в своєму блозі в Facebook виступила з різкою заявою на адресу російського «Газпрому». У «Нафтогазі» вважають, що той намагається нажитися за рахунок поставок палива на непідконтрольні Києву території Донбасу.

Суть звинувачень «Нафтогазу» зводиться до того, що рахунок за поставлений газ, виставлений «Газпромом», заснований на поставленому на Донбасі газі. При цьому компанія ніяк не може перевірити реальні обсяги отриманого неконтрольованими на територіях.

В українській компанії відзначають, що «не замовляли і не приймали» протягом першого півріччя 2016 року 1,2 мільярда кубометрів газу, за які зараз «Газпром» виставив рахунок. При цьому глава «Газпрому» Олексій Міллер 30 червня стверджував, що за цей газ українська компанія повинна 718,5 мільйона доларів.

У «Нафтогазі», в свою чергу, заявляють, що останні замовлені поставки палива з Росії відбулися 25 листопада минулого року, а зараз «менеджери Газпрому знайшли ідеальну можливість для списання збитків» за рахунок поставок на Донбасу (пункти «Прохорівка» і «Платово» ), які не контролюються приймаючою стороною.

Українська кампанія заявляє, що має намір розбиратися з претензіями «Газпрому» в арбітражі.


                         



Коментарі