Технології
Подобається

Yamaha створить “розумний” мотоцикл

12/08/2016
Yamaha створить “розумний” мотоцикл

Штучний інтелект у нові моделі своїх мотоциклів збирається інтегрувати японський концерн Yamaha.

Таким чином виробники хочуть підвищити рівень безпеки двоколісного транспорту, пише Infox. Робота над штучним інтелектом для мотоциклів Yamaha уже розпочалася. До неї долучилися й американські фахівці.

Повідомляється, що в основу нової технології концерн покладе алгоритми, продемонстровані в минулому році, що дозволяють людиноподібним роботам управляти мотоциклами.

Завдяки штучному інтелекту керувати технікою стане простіше, а ще зменшиться кількість ДТП за участю спортбайків. За словами президента компанії Хіроюкі Янагі, на таких мотоциклах людям не доведеться приділяти увагу тим чи іншим аспектам управління транспортом, що дозволить їм зосередитися на дорозі. Крім того, розумне програмне забезпечення не дасть перевищити певний ліміт швидкості, встановлений заздалегідь. Можливо, це буде організовано за допомогою датчиків, що зчитують дорожні знаки.

Частково штучний інтелект вже присутній в Yamaha YZF-R1. Він "контролює" мотор, підвіску і гальмівну систему. Це дозволяє йому витримувати певну швидкість і допомагати водієві у маневруванні.


                         



Коментарі