Дизайн
Подобається

Білоруси розмалювали свого повітряного птаха у танк-вишиванку

02/08/2016
Білоруси розмалювали свого повітряного птаха у танк-вишиванку

Нову розмальовку одного зі своїх літаків представила 29 липня у Національному аеропорту «Мінськ» авіакомпанія «Бєлавіа». Boeing 737-300 розфарбований у кольори популярної онлайн-гри World of Tanks. Це спільний проект «Бєлавіа» і білоруської компанії Wargaming, котра створила одну з найпопулярніших у світі ігор.


Літак в унікальному брендованому розфарбуванні буде виконувати польоти за всіма напрямами авіаперевізника.


«Давно виношували ідею, як можна було показати більш широко можливості і потенціал країни. Ми вирішили зробити ліврею літака об'єднаними зусиллями. І те, що ми сьогодні бачимо, це дуже вражає. Я сподіваюся, що це сподобається пасажирам. Об'єднання зусиль «Бєлавіа» і Wargaming — показник того, що в нашій країні дуже багато людей, які мислять і працюють дуже сучасно і ми можемо просувати продукт і послуги наших компаній по всьому світу», — наводить БелаПАН слова генерального директора авіакомпанії Анатолія Гусарова на презентації літака.


Він повідомив, що літак перший рейс до Москви вже здійснив, і надалі «буде дуже активно літати на міжнародних рейсах». 8 серпня він перелетить у Вільнюс, де протягом тижня буде оновлено і салон літака.
 

Забарвлення літака виконано в корпоративних кольорах бренду World of Tanks — чорний з помаранчевими вставками. Ключовий елемент гри, танк, виконаний у вигляді орнаменту, що підкреслює належність до країни, де була розроблена гра. Також про це свідчать елементи орнаменту по всьому літаку. Основна ідея брендованої лівреї — показати, що гра, відома у всьому світі, родом з Білорусі, зазначили представники авіакомпанії.


В процесі нанесення макета лівреї на літак було використано 300 літрів фарби та 450 квадратних метрів трафаретів. При фарбуванні було задіяно 13 фахівців. Фарбування літака здійснювалася цілодобово в ангарі в Остраві (Чехія).


Повітряне судно в лівреї World of Tanks буде експлуатуватися протягом двох років на всіх лініях маршрутній мережі авіакомпанії «Бєлавіа».


Як повідомив журналістам глава адміністрації по СНД компанії Wargaming Денис Воронков, оскільки компанія комерційна і непублічна, сума ребрендингу не оприлюднюється. Рішення про продовження співпраці з авіакомпанією «Бєлавіа» після двох років польотів буде вирішуватися на основі результатів проекту.


«Ідея витала в повітрі дуже давно. У країнах СНД у нас понад 40 млн гравців, які грають кожен день. Ми щасливі, що нам вдалося спільно з «Бєлавіа» реалізувати цей проект. Для багатьох наших користувачів буде приємно опинитися в літаку з брендом улюбленої гри», — вважає Воронов.

 


                         



Коментарі