Технології
Подобається

Mercedes задумав конкурента Bugatti: €3 млн і 1300 сил

27/07/2016
Mercedes задумав конкурента Bugatti: €3 млн і 1300 сил

До 50-річного ювілею підрозділ німецька компанія Mercedes-Benz – AMG випустить особливий гіперкар. Про новий гіперкар під назвою Mercedes-AMG R50 поки мало що відомо. Але менеджерам марки Bugatti ця новина може змусити понервувати.

У світлі посилення екологічних стандартів німецький автогігант прийняв вольове рішення відмовитися від класичної конструкції з одним лише двигуном внутрішнього згоряння. За інформацією видання GTSpirit, він отримає середньомоторну компоновку, а серцем силової установки стане всього турбомотор об'ємом не більше двох літрів. Бензинового агрегату будуть допомагати два електродвигуна – і сумарна потужність силової установки складе близько 1 300 л. с.

Mercedes задумав конкурента Bugatti: €3 млн і 1300 сил

Дуже велику роботу фахівці AMG виконають по зниженню ваги гіперкара. Поставивши перед собою мету зменшити масу до 1300 кілограмів, тобто по 1 к. с. на 1 кг ваги, вони вирішили укомплектувати R50 двомісним вуглепластиковим монококом і полегшеними кузовними панелями. Також очікується комплект адаптивної підвіски з можливістю тонкої настройки кожного колеса окремо, а разом з нею — і полноуправляемое шасі.

Для поліпшення аеродинаміки кабіну зроблять вузькою, а тому водійське і пасажирське сидіння будуть розташовані один до одного ближче, ніж зазвичай. Що стосується дизайну, то, як зазначили у спортивному підрозділі Mercedes, джерелом натхнення для нього послужать сучасні гоночні боліди Ле-Мана.

Новинка буде конкурувати з Bugatti Chiron, а також з гіперкаром, який в даний час розробляє Aston Martin спільно з Red Bull. Mercedes-AMG R50 буде випущений обмеженою серією, ціна його складе близько трьох мільйонів євро.


                         



Коментарі