Економіка України
Подобається

Запущено повноцінну реформу держслужби, – Гройсман

18/07/2016
Запущено повноцінну реформу держслужби, – Гройсман

Гройсман очікує, що невдовзі замість чиновників-хабарників прийдуть люди, які будуть прагнути працювати чесно на українську державу

Уряд запустив повноцінну реформу державної служби, минулого тижня була утворена комісія щодо відбору кандидатів до вищого корпусу держслужби. Про це у своєму щотижневому зверненні, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Корупція.Маркет.

"Минулого тижня ми запустили, фактично, повноцінну реформу державної служби. Була утворена комісія щодо відбору кандидатів до вищого корпусу державної служби. Нам потрібні кращі із кращих для того, щоб люди абсолютно відкрито, публічно приходили у владу, працювали і приносили користь нашій державі", – зазначив він.

При цьому Гройсман подякував правоохоронцям, які продовжують викривати чиновників на одержанні неправомірної вигоди. "Окрема подяка правоохоронним органам, минулого тижня було багато затримань і арештів чиновників, що дуже добре. Нехай силовики забирають тих, хто зганьбився корупцією і звільняють місця для тих, хто хоче чесно працювати на українську державу", – сказав він.

Нагадаємо, 7 липня Верховна Рада прийняла за основу закон, який розширює повноваження президента при призначенні голів місцевих адміністрацій. За відповідний законопроект № 4370-1 проголосували 227 депутатів.

Згідно з документом, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади президентом за поданням Кабінету міністрів України.

Законопроектом визначаються основні повноваження комісії з питань державної служби голів місцевих державних адміністрацій, регулюються питання оцінки результатів службової діяльності, заохочення, питання преміювання, відкликання з відпустки голів місцевих державних адміністрацій.

Поряд з цим у проекті закону пропонується змінити належність посад голів місцевих державних адміністрацій до категорії посад державної служби.

Передбачається також встановити, що вищі ранги державних службовців (1, 2, 3 ранг категорії "А") присвоює президент України, а також вирішує питання щодо призначення на посади, звільнення з посад та особливостей проходження державної служби керівниками допоміжних органів, утворених президентом України.


                         



Коментарі