Економіка України
Подобається

Що приховують тернопільські депутати

15/07/2016
Що приховують тернопільські депутати

Кожен шостий депутат приховав свій бізнес у деклараціях за 2015 рік.


Тернопільська міська рада VII скликання налічує 42 депутата. Семеро з них не задекларували або не повністю задекларували свій бізнес. Про це свідчать дані їхніх декларацій та Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), пише видання “Наші гроші“.


Депутати міськради приховали від декларацій щонайменше 8 фірм. У 4 випадках йдеться про бізнес самих  депутатів, ще у  4 – членів їхніх родин.


Найбільша кількість незадекларованого бізнесу – це 2 компанії депутата Тернопільської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка, керівника ПП «Радіо Бонус» Оксани Яциковської. У одній фірмі вона має частку сама, у іншій – її чоловік.


Яциковська вказала розмір внесків до статутного капіталу підприємств  у сумі 442 тис грн. Саме стільки вона має у ПП «Радіо Бонус» (440 тис грн., види діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна та посередництво в розміщенні реклами в ЗМІ) та у ТОВ «Місто-інфо» (2 тис грн, вид діяльності – видання журналів і періодичних видань).


Водночас, за даними ЄДРПОУ, Яциковська також має внесок у сумі 20 тис грн. у ПП «Резон-К». Фірма займається виробництвом м’ясних продуктів. Депутат також є директором підприємства.


Крім того, депутат вказала  у декларації розмір внесків чоловіка у сумі 800 тис грн. Саме стільки він має у ПП «Бенефіт». Втім, Ігор Яциковський також є співвласником ТОВ «Дитячий світ». Розмір його внеску 682 тис грн. Яциковський також є керівником фірми. Оксана Яциковська вказала у декларації дохід від підприємницької діяльності чоловіка у сумі 280 тис грн.


Інші шість депутатів не задекларували по одній фірмі кожен.


Щодо сфери незадекларованого бізнесу депутатів, то 3 фірми пов’язані з торгівлею, 1 – з будівництвом, 1 – з ремонтом машин, 1 – з діяльністю шкіл із підготовки водіїв, 1 – з виробництвом меблів, ще 1 – з виробництвом м’ясних продуктів.


Найбільше порушників серед депутатів Тернопільської міськради виявилося у фракції партії «Громадянська позиція» – 2 особи. Окрім того, від «Народного контролю», «Свободи», «Самопомічі», «Батьківщини» та Радикальної партії Олега Ляшка бізнес не задекларували по одному депутату.


Нагадаємо, згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» усі депутати повинні були подати декларацію про доходи за 2015 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини.


                         



Коментарі