Технології
Подобається

Фанатів гри Pokemon Go просять припинити ловити цифрових істот в музеї Голокосту

13/07/2016
Фанатів гри Pokemon Go просять припинити ловити цифрових істот в музеї Голокосту

Майже скрізь у світі очі людей прикуті до екранів смартфонів: усі грають у Pokemon Go. З моменту свого запуску на минулому тижні, додаток швидко став культурним феноменом. Його шанувальники різного віку полюють за цифровими істотами, які з’являються на екранах гравців у різних місцях, повідомляє Корупція.Маркет

Але є, принаймні, одне місце, яке дуже хотіло б утримати покемонів за своїми межами – музей Голокосту США.

Сам музей, поряд з багатьма іншими вказівками, є місцем «PokeStop» у грі, де гравці можуть отримати безкоштовні предмети.

«Не личить грати у гру у музеї, який є пам’ятником жертвам нацизму», – сказав виданню The Washington Post Ендрю Холлінгер, директор з комунікацій музею. «Ми намагаємося з’ясувати, чи можемо ми домогтися того, щоб музей виключили з гри».

Напружена ситуація з музеєм Голокосту США демонструє, що додаток, який створює цифровий світ поверх реального (або так звану доповнену реальністю гру), може мати непередбачувані наслідки.

На одному з зображень, що з’явилося в Інтернеті, гравець зустрічає всередині музею тривожне цифрове створіння: отруйний, створений з газу, покемон під назвою Коффінг, що витає під знаком Helena Rubinstein Auditorium. Очевидно, що це ганебна, якщо не сказати, образлива річ у місці, присвяченому тим, хто загинув у газових камерах нацистських таборів смерті.

Зображення, яке уже видалили, може бути містифікацією: цей конкретний покемон не з’являвся поблизу, коли репортер відвідав музей в понеділок. Пан Холлінгер сказав, що музей обізнаний і стурбований з приводу потенційної появи Коффінга, – інформує ЗМІ.

Якщо гравець дійсно зустрічається з Коффінгом всередині музею, малоймовірно, що Niantic Labs, розробники гри, зробили це навмисне. Але навіть привид цього конкретного покемона викликає питання: які існують елементи контролю за грою, щоб зупинити її фентезійний світ від створення лиха у реальному світі, навіть якщо це лихо є ненавмисним.

Компанія Niantic на разі не відповіла на запити з приводу перебування Коффінга в музеї і щодо того, чи існує якийсь спосіб вшанувати прохання музею Голокосту і зупинити покемонів від знаходження всередині приміщення.

Пан Холлінгер підкреслив, що музей, виступає за технології і закликає відвідувачів використовувати соціальні медіа, щоб поділитися тим, як досвід роботи з експонатами вплинув на них. «Але ця гра до цього не належить», – сказав він. Він додав, що це нешанобливо, особливо в більш урочистій частині комплексу – у Залі пам’яті.

У понеділок у другій половині дня, всередині музею було багато людей, які, здавалося, відволікалися від експонатів і намагалися «впіймати їх усіх». Гравець навіть використовував прикорм, що привертає покемонів до певного PokeStop, роблячи двоголових птахоподібних істот і гризунів, яких повно на екранах користувачів.


                         



Коментарі