Економіка України
Подобається

На Рівненщині гинуть соснові ліси

09/07/2016
На Рівненщині гинуть соснові ліси

Проблема всихання соснових лісів набула на Рівненщині загрозливих масштабів. Лісівники б’ють на сполох, бо врятувати соснові ліси від загибелі можна лише швидкими радикальними засобами: провести суцільну санітарну вирубку. І на місці зрубаних хворих дерев посадити вже нові насадження, стійкіші до хвороб і шкідників. Про це повідомляє  Рівненське обласне управління лісового господарства.

 

 

Для вивчення проблеми всихання соснових насаджень, пошуку причин і шляхів її вирішення, рівняни запрошували науковців і досвідчених лісівників, які зробили висновки, що ліс гине через зміни кліматичних умов.Через глобальні зміни клімату з проблемою всихання соснових лісів стикнулося чимало країн, однак дієвого засобу боротьби наразі ніхто не має.Зарадити цьому лиху може лише санітарна вирубка дерев і насадження молодих сіянців.

 

Так у Малинському лісництві, що на Березнівщині,  у відкритому грунті вирощують сіянці сосни. На площі 0,5 га росте 500 тис. сіянців сосни  і 100 тис. сіянців ялини, посаджених цьогоріч. Загалом же у Березнівському лісгоспі налічується шість таких розсадників, загальною площею 4,5 га. 

 

– Ми повністю забезпечені власним посадковим матеріалом, або провести заліснення всіх зрубів, розповів директор лісгоспу Олег Олексієвець. 


                         



Коментарі