Економіка України
Подобається

Гройсман закликав Раду проголосувати за призначення членів ради НБУ і конфіскацію активів Януковича

07/07/2016
Гройсман закликав Раду проголосувати за призначення членів ради НБУ і конфіскацію активів Януковича

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив нардепів затвердити новий склад наглядової ради Нацбанку. Прем'єр заявив, що без прийняття такого рішення неможливе надходження 38 млрд грн до бюджету України. За його словами, від цього залежить виплата зарплат, пенсій, підтримка фінансування армії.

"Без наглядової ради ми не зможемо цього зробити. Це буде означати те, що ми не зможемо платити, тому що парламент не прийняв рішення і не призначив наглядову раду", – наголосив прем'єр.

Також Гройсман закликав нардепів підтримати низку економічних законопроектів, від яких залежить виконання програми співпраці з МВФ.

"Ми взяли на себе ці зобов'язання. Ці закони сьогодні у Вас на столі, і їх прийняття дозволить забезпечувати макроекономічну стабільність у нашій країні", – зазначив він.

Крім того, Гройсман звернувся до депутатів ще з одним питанням, яке стосується активів Януковича.

"В українського народу було вкрадено 1,5 млрд доларів, які сьогодні заарештовані і перебувають на рахунках в українських банках. Ми повинні все зробити, щоб повернути законним чином ці кошти до держбюджету. Для цього теж потрібна політична воля кожного присутнього депутата, щоб прийняти це рішення і почати процес відновлення справедливості. Ми не можемо дати повторно вкрасти ці кошти через прогалини в українському законодавстві", – закликав Гройсман.


                         



Коментарі