Без категорії
Подобається

Експерт: Українцям можуть підняти пенсійний вік до 67 років

04/07/2016
Експерт: Українцям можуть підняти пенсійний вік до 67 років

За словами старшого економічного радника українського прем'єр-міністра Івана Міклоша, фінансування України Міжнародним Валютним Фондом залежить (крім усього іншого) і від підвищення пенсійного віку в Україні, повідомляє Корупція.Маркет

 

– Що стосується рівня, до якого може бути підвищено пенсійний вік, то яскравим прикладом може виступити Греція, де на даному етапі громадяни виходять на пенсію у віці 67 років, говорить аналітик Альпарі Антон Козюра.

– Безумовно, враховуючи поточні показники тривалості життя в Україні, такого різкого стрибка очікувати не доводиться, однак підняття пенсійного віку на 2-3 роки вже восени залишається цілком імовірним.

 

За його словами, в Греції підняття пенсійного віку з одного боку призвело до сплеску соціальної напруги в країні, що змусило владу вдатися до референдуму, на якому розглядалася можливість відмови від співпраці із зовнішніми кредиторами, очевидно орієнтуючись на досвід Ісландії.

З іншого боку, останнім підняття пенсійного віку дозволило Греції економити близько 1,2$ млрд. на рік. Узагальнюючи, цілком можливо припустити, що аналогічні дії уряду України дозволять економити суму приблизно в два рази перевищує цей показник.

 

– Що стосується ступеня важливості підвищення пенсійного віку для України, то в умовах досить сильної залежності країни від зовнішніх запозичень з одного боку і спаду в економіці з іншого – уряд буде змушений слідувати у фарватері умов Міжнародного Валютного Фонду, – говорить експерт.

– Через що, до осені цілком можливо очікувати підвищення пенсійного віку.


                         



Коментарі