Економіка України
Подобається

Кабмін закупить частину житла для військових на ProZorro

28/06/2016
Кабмін закупить частину житла для військових на ProZorro

Кабінет міністрів схвалив проведення експерименту в Україні щодо здійснення закупівлі житла для українських військовослужбовців в системі електронних державний закупівель ProZorro. Відповідне рішення Кабмін прийняв на засіданні 24 червня, пише hubs.ua, передає Корупція.Маркет.

Як анонсується, експеримент буде проводитися з 15 липня по 30 жовтня 2016 року. При цьому Міноборони розробило порядок проведення торгів і відправило його на узгодження. В уряді планують, що звіт про проведення експерименту буде складено до 20 листопада поточного року.

Раніше стало відомо, що "Укравтодор" і "Укрзалізниця" почали проводити закупівлі через ProZorro. Також частина інших військових тендерів були переведені в систему електронних закупівель.

Нагадаємо, 25 грудня 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон "Про публічні державні закупівлі". Відповідно до закону, з 1 квітня 2016 року 60 центральних органів виконавчої влади і 500 держпідприємств, а з 1 серпня 2016 року – все держкомпанії і держоргани – зобов'язані проводити всі державні закупівлі через систему електронних закупівель ProZorro, якщо вартість товарів і послуг перевищує 200 тис. Грн , а робіт – 1,5 млн грн. Для державних підприємств такі пороги становлять 1 млн грн для товарів і послуг, 5 млн грн – для робіт.


                         



Коментарі