Економіка України
Подобається

Як треба реєструвати нерухомість за новими правилами

20/06/2016
Як треба реєструвати нерухомість за новими правилами

З 1 січня поточного року в Україні діє закон «Про внесення змін до ЗУ« Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень »та деяких інших законодавчих актів, які стосуються реєстрації прав на нерухоме майно.

Згідно з нововведеннями, державна реєстрація нерухомого майна проводиться на підставі заяви власника житла, повідомляє Domik.ua, передає Корупція. Маркет.

В такому випадку нотаріуси формують і роздруковують 2 примірника заяви – їх пізніше підписують заявник та нотаріус.

Перший примірник дістається заявнику, другий – додається до документів, поданих для держреєстрації прав на нерухоме майно.

Наступний етап – це реєстрація заяви в базі даних – вказуються дата і час її реєстрації (таким вважається момент прийняття заяви).

Також крім документів, які необхідно надати під час реєстрації прав, заявник зобов'язаний мати папери, які підтверджують оплату ним адміністративного збору або надання інформації з Державного реєстру прав (в разі, якщо заявник не звільнений від оплати таких платежів).

Потім нотаріус створює електронну копію наданих йому оригіналів паперів. Рішення про реєстрацію прав або відмову приймається за результатами розгляду заяви.

Далі юрист вносить відповідний запис до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Заявник може отримати інформацію з Державного реєстру в паперовій формі без використання спеціальних бланків або форм і без проставлення нотаріусом підписи і печатки.

Інформація з Держреєстру, надана на паперових носіях або в електронному вигляді, має однакову юридичну силу і містить обов'язкову посилання на Держреєстр прав. Пізніше зареєстроване право власності можна перевірити в Державному реєстрі.


                         



Коментарі