Економіка України
Подобається

Як нараховують квартплату в багатоквартирних будинках

20/06/2016
Як нараховують квартплату в багатоквартирних будинках

Власники квартир у багатоквартирних будинках до 1 липня повинні створити ОСББ. Якщо мешканці будинку не створять об'єднання, то керуючого призначить місцева влада.

Про це повідомляє Domik.уа, передає Корупція. Маркет.

Мешканці багатоповерхівок стурбовані тим, що після створення ОСББ або призначення нового керуючого підвищиться вартість квартплати. Згідно з Порядком проведення конкурсу з призначенням керуючого багатоквартирного будинку, вартість послуг з управління будинком формується з витрат на утримання будівлі (утримання місць загального користування та прибудинкової території, поточний ремонт майна) і винагороди управителя.

Директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Наталія Хоцянівська розповіла, що витрати на утримання багатоквартирного будинку повинні розраховуватися з урахуванням переліку послуг, які прописані у Порядку проведення конкурсу. Про це вона повідомила 9 червня у час наради з питань реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку». Чиновник зазначила, що в документі вказано мінімально-необхідний перелік послуг, і зменшити його можна тільки за об'єктивними умовами експлуатації будинку.

У ціни на послугу з управління багатоквартирним будинком включаються витрати з утримання будинку, його технічного обслуговування, поточного ремонту і витрати на оплату комунальних послуг щодо спільного майна багатоквартирного будинку.

Витрати на капітальний ремонт, реконструкцію, реставрацію, а також інші витрати, передбачені рішенням співвласників, можуть відшкодовуватися за окремими договорами з співвласниками (в разі прийняття співвласниками відповідних рішень).


                         



Коментарі