Економіка України
Подобається

Виробники пива очікують підвищення роздрібних цін до 50%

20/06/2016
Виробники пива очікують підвищення роздрібних цін до 50%

З урахуванням нових акцизів та запланованої інфляції в 26%, виробники пива в Україні очікують підвищення роздрібних цін до 50%.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив Андрій Мокряк, аналітик компанії Pro- Консультінг, передає Коррупція.Маркет.

«Рік, що настав 2016 рік не обрадував пивоварів ні зростанням продажів, ні політикою держави до їх виробництва. У поточному році акциз на пиво зріс в два рази і склав 2.48 гривень за літр пінного. З урахуванням нових акцизів та запланованої інфляції в 26%, виробники пива очікують підвищення роздрібних цін до 50% », – заявив А.Мокряков.

За словами експерта, спроби компенсувати втрати внутрішнього ринку виходом на зовнішній виглядають досить туманними.

«З початку осені 2014 року продажі пива в РФ, основним покупцеві вітчизняного пива, фактично припинилися. Скоротилися масштаби торгівлі і з двома іншими найбільшими покупцями – Молдовою і Білоруссю. В результаті підведення підсумків 2015 року виявився, що експорт пива з України впав в два рази. Відшкодувати втрати в певній мірі вийшло за рахунок збільшення продажів в сусідню Польщу, але поки що це не вирішило глобальних проблем », – додав А.Мокряков.

Як раніше заявив раніше аналітик компанії Pro-C onsulting, за останні роки виробництво пива в Україні значно скоротилося.

«Останні роки український ринок пива знаходиться в депресії. У минулому 2015-му році сумна ситуація досягла свого апогею – виробництво і продаж хмільного напою скоротилися на 20%. За 2015 рік у нашій країні виробили 194,2 млн. Дал, з урахуванням того, що 3 роки тому ця цифра становила 300,5 млн дал.

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 роки пиво, згідно зі змінами в Податковому кодексі, прирівняли до алкогольних напоїв. Починаючи з цього часу, пивовари і виробники горілки працюють практично за однаковими стандартами і обмеженням, головні з яких – контроль реклами і ліцензія на продаж для торгової точки в 8000 гривень за рік. Однак прирівнювання пива до алкоголю не особливо вплинула на пивоварів. Основна причина такого падіння проста – пиво в країні стали пити менше », – заявив А.Мокряков.


                         



Коментарі