Економіка України
Подобається

Скільки можна заробити в Україні цього літа

20/06/2016
Скільки можна заробити в Україні цього літа

Нинішнього літа бажаючим підробити українцям є чим зайнятися. Як розповіла UBR.ua pr-менеджер компанії OLX.ua Оксана Венгровський, в їх базі зараз більше 188 тис. Вакансій на 53, 4 тис. Резюме, передає Корупція.Маркет.

Раніше Domik.ua писав, які податки готові платити українці.

На кожного здобувача – як мінімум, три пропозиції від роботодавців. Найбільше вакансій – в категоріях "Роздрібна торгівля / Продажі" (19,8% від загальної кількості), "Бари / Ресторани" (11,9%) і "Будівництво" (11,3%).

Найменшою популярністю серед роботодавців цього літа користуються категорії – "ІТ / телеком / комп'ютери" (0,8%) і "Культура і мистецтво" (0,4%).

Традиційно в літній сезон збільшується попит на фахівців в роздрібній торгівлі та сфері обслуговування. Серед найбільш поширених позицій, на які приймають в тому числі, студентів і випускників без досвіду роботи, – продавець-консультант, курьер, кур'єр, аніматор, офіціант і бармен ", – говорить Оксана Венгровський.

Мінімальна оплата для цих позицій коливається від 45 до 100 грн. за робочу зміну, годинник визначаються індивідуально в кожному окремому випадку. Перш за все заробітна плата залежить від міста: в обласних центрах платять більше, ніж в невеликих селищах. Але тих же студентів найбільше приваблює можливість працювати не повний день. Як правило, молодь шукає саме такі оголошення.

Під дані запити підходить, наприклад, робота в промо-команді. За місяць працівнику обіцяють в середньому від 4,5 тис. Плюс премії та бонуси. Роботодавець надає обіцяє також тренінги особистісного і професійного зростання.

Читайте також: Депозити за ставкою 1% річних для українців – мрія НБУ

Ініціативних співробітників без досвіду роботи чекають і на посаді офіціантів. До місячній зарплаті від 2, 8 тис. грн. часто додається харчування і транспорт за рахунок роботодавця. А, наприклад, "відповідальним і ввічливим офіціантам в ресторані біля моря в Одесі" за одну робочу зміну обіцяють від 100 грн.

Для тих, хто має базові навички роботи в соціальних мережах, відкривається перспектива роботи SMM-фахівцем з оплатою від 2, 5 тис. грн. в місяць.

"Енергійний і життєрадісний аніматор" в запорізькому торговому центрі зможе заробити від 70 грн. в день. Продавцям-консультантам в зоомагазині в Харкові готові платити від 135 грн. за робочу зміну.

Кур'єрам готові платити 5 тис. Грн. в місяць. Зміна триває з 8 ранку до 18:00.

Для українців, які бажають поєднати роботу з подорожами, існують можливості сезонного заробітку. За висадку саджанців і роботу в садах і теплицях на фермерському господарстві в Польщі молоді люди можуть заробити від 500 євро в місяць.

У свою чергу програма "Work in Germany" надає робочі місця для іноземних студентів в сільськогосподарському секторі та в галузі громадського харчування в Німеччині, Баварії чи Баден-Вютенберге. Зарплата в цих випадках буде залежати від рівня володіння мовою, в середньому це 9,40 євро (приблизно 282 грн.) На годину при 35-40-годинному робочому тижні.


                         



Коментарі