Економіка України
Подобається

Кілограм равликів продають за 600 гривень

20/06/2016
Кілограм равликів продають за 600 гривень

Київський бізнесмен Дмитро Бутенко продає понад 50 кілограмів равликів щомісяця. Кілограм делікатесу коштує 600 гривень. 

"Колись займався бізнесом по продажу металобрухту, – розповідає чоловік. – Згодом мав магазини з продажу чаю й кави на вокзалі, а останні 8 років займаюся розведеням равликів. Цей бізнес почав випадково. Під містом Козятин мені запропонували купити колишній старий маєток. Територія була дуже гарна, з озерцем. Я погодився взяти. Спочатку планував там розводити кролів, а згодом вирішив вирощувати равликів"

Два ящики равликів привіз знайомий із Латвії. Бізнесмен заплатив за них 250 Євро.

" У цьому бізнесі немає конкуренції. Ринок вільний, але й нема тих хто міг би щось підказати й порадити. Сам перечитував літератару й шукав будь- яку інформацію. За 3 роки з 50 кілограмів молюску мав 700 кілограмів. Весь цей час експерементував як їх приготувати. Мій брат — шеф- кухар ресторану і я щовечора влаштовували майстер- класи. Зварити у воді не підходило, бо м'ясо було несмачне, з гірчинкою і жорстке, як резинова покришка. Нам було важливо, перед тим як цю страву комусь пропонувати треба вдосконалити рецепт. Згодом зрозуміли, що равликів для їжі треба садити на карантин і відгодовувати їх не травою, а морквою"

Равлики живуть у природі, згодом бізнесмен забирає їх у закритий цех під Києвом, там продукт доводять до товарного вигляду: ракушки чистять, а молюсків обробляють за спеціальною методикою.

"Найважче було знайти ринок збуту. Я буквально ходив у кожне кафе і ресторан і пропонував молюсків, до них рецепти. Справжій успіх був, коли Одеський ресторан замовив 20 кілограмів равликів"

Зараз бізнесмен здає товар у супермаркети та продає у ресторани. Щомісяця біля 50 кілограмів.

"Раніше равликів завозила Росія. Тепер їхньої продукції немає, – каже бізнесмен. – Ми єдині виробники в Україні. Коли продавали свою продукцію на фестивалі вуличної їжі до нас стояла величезна черга. Людям це подобається. Вже почали купувати равликів через сайт"


                         



Коментарі