Економіка світу
Подобається

Нафта дешевшає через США і Британію

16/06/2016
Нафта дешевшає через США і Британію

Ціни на нафту впали після меншого, ніж очікувалося, скорочення запасів у США, а також на тлі побоювань про можливий вихід Британії з ЄС. Brent подешевала на 0,8% до $48,58 за барель, WTI – на 0,96% до $47,55 за барель.

"Нафта, швидше за все, буде зазнавати труднощів на тлі побоювань про те, що недавнє ралі було занадто сильним і швидким", – повідомили аналітики ANZ.

Запаси нафти в США впали минулого тижня, повідомив уряд в середу, але скорочення виявилося слабшим очікуваного.

За тиждень, що завершився 10 червня, запаси знизилися на 0,93 млн барелів до 531,5 млн барелів, повідомило Управління енергетичної інформації. Аналітики чекали зниження запасів на 2,26 млн барелів.

Федеральна резервна система США зберегла ключову ставку в діапазоні 0,25-0,50% річних і повідомила, що як і раніше очікує двох підвищень індикатора вартості запозичень протягом 2016 року.

За тиждень до референдуму про членство Британії в ЄС нафтовий та інші ринки залежні від опитувань, які вказують на зростання підтримки рішення про вихід країни з блоку. Так званий Brexit призведе до загальноєвропейської рецесії і вдарить по попиту на нафту, вважають багато аналітиків.

Нагадаємо, на минулому тижні Brent досягла піку цього року, піднявшись майже до $53 за барель, а американська нафта наблизилася до $52 після збоїв поставок в Нігерії і Канаді.


                         



Коментарі