Технології
Подобається

Які банани корисніше: жовті чи з крапинками

12/06/2016
Які банани корисніше: жовті чи з крапинками

Чи не небезпечно їсти зелені банани і не шкідливі переспілі? Ми розповімо, які банани корисніше за все: зелені або з крапинками. 

Чим жовтіше банан, тим він солодший – це факт. Це відбувається тому, що ферменти, які містяться в плоді, руйнують крохмаль (довга полімерна форма цукру) і замінюють його на простий цукор (моносахариди і дисахариди). Останні і роблять банан солодким на смак. Тому, коли ви вживаєте перезрілий банани, ви їсте цукор в чистому вигляді.

Банан з чорними точками
Банан має протиракові та антиоксидантні властивості, а вони найкраще проявляють себе в плоді з чорними точками. Чим більше на банані темних точок, тим краще він зміцнює імунітет. Зрілий банан – ефективний протираковий засіб, а жовтий банан з чорними точками – в 8 разів корисніше.

Зелені банани
Більшість бананів на полицях супермаркету – кормові. Вище написана інформація саме про них. Дрібні сорти бананів – «бебі», більш корисні саме в зеленому вигляді. У них міститься багато вітамінів і мікроелементів. В одному плоді вже 300 мг натрію, тому з'їдаючи 3 «бебі» банана в день, ви збагатите організм добовою дозою мікроелемента.

Але … будь-які банани корисні
Банани містять специфічні жирні кислоти, які нормалізують кислотність шлунка і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Також банани утримують кальцій в організмі, який виводиться нашим організмом через надмірне вживання кави, газованих напоїв і шкідливих звичок. Також банан допоможе швидко підняти ваш тонус, поліпшить настрій і стане прекрасним перекусом в стані втоми і депресії.

Пам'ятайте про те, що банани калорійні, тому, якщо ви стежите за своєю фігурою, краще вживати зелені фрукти, вони містять менше калорій
 


                         



Коментарі