Технології
Подобається

На полях Татарстану працює прототип безпілотного трактора

12/06/2016
На полях Татарстану працює прототип безпілотного трактора

Російська компанія Cognitive Technologies розробила і випробувала на полях Татарстану прототип безпілотного трактора.

"Дослідний зразок трактора, оснащеного нашою системою комп'ютерного зору, вже з'явився на російських полях", – розповіла президент компанії Ольга Ускова.

Повідомляється, що на тракторі встановлено програмно-апаратні комплекси комп'ютерного зору, навігація ГЛОНАСС-GPS і обчислювальний блок, які дозволяють сільгосптехніці самостійно обробляти поля.

Такий роботизований трактор здатний розпізнавати небезпечні об'єкти, визначати їх розміри і координати для складання високоточних карт.

За словами Ускової, перевага безпілотної сільгосптехніки полягає в тому, що вона може працювати цілодобово. Згодом машину планується просувати на експортні ринки.

Cognitive Technologies в даний час також працює над створенням автономних автомобілів спільно з виробником вантажівок "КамАЗом".

Автопідприємство планує розробити безпілотний вантажний автомобіль до 2020 року, а створення першої експериментальної моделі очікується до кінця поточного.

У 2016 році прогнозується початок експлуатації таких вантажівок на майданчиках компанії "КамАЗ", а в 2017 році – запуск пілотного проекту в Татарстані на дорогах загального користування. Інвестиції в проект оцінюються в 18 мільярдів рублів.

Розробками в сфері автономного транспорту займаються зараз багато великих автоконцернів. Спільний проект створення безпілотної машини обговорюють Fiat Chrysler (FCA) і служба замовлення таксі Uber.

При цьому найбільш досконалою технологією автономного водіння володіє Tesla, яка реалізувала в своїх автомобілях повноцінний автопілот.

Дослідження в цій області проводить також і Google. Проект "Гуглмобіль" знаходиться в розробці з 2011 року.

Крім того, в цьому напрямку працюють концерни Toyota, Daimler, Volvo.


                         



Коментарі