Економіка України
Подобається

ПЕНСІЇ НЕ ОБКЛАДАТИМУТЬ ПОДАТКАМИ – ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН

11/06/2016
ПЕНСІЇ НЕ ОБКЛАДАТИМУТЬ ПОДАТКАМИ – ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН

Рада ухвалила відповідний закон 2 червня.

Пенсіонери отримуватимуть підвищені пенсії, адже відтепер їх звільнять від оподаткування. Відповідний закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій", який 2 червня ухвалила Верховна Рада, підписав президент України Петро Порошенко, повідомляє Корупція.Маркет

Порошенко зазначив, що коштів на компенсацію скасованих податкових надходжень із пенсій у бюджеті вистачить. Цьому сприятиме економічне зростання, яке фіксують уже нині, після трьох із половиною років падіння.

"Ціною надзвичайних зусиль нам нарешті вдалося зламати негативну тенденцію щодо падіння ВВП і економіки України, яка тривала 14 кварталів", – сказав Порошенко, якого цитує його прес-служба. Глава держави нагадав причини падіння економіки – агресія Росії проти України, окупація великого промислового регіону – Донбасу, демонтаж та знищення виробництва у цьому регіоні та закриття ринку РФ для українських виробників.

"У першому кварталі 2016 року, вперше після 14 кварталів, ми спостерігаємо зростання економіки. Ми впевнені в тому, що ця тенденція буде продовжена і далі, бо ми маємо сьогодні й зростання прямих іноземних інвестицій, і появу інвесторів", – переконаний Порошенко.

 Усі ці фактори дадуть можливість забезпечити не лише життєдіяльність держави, а й скасувати фіскальне навантаження на пенсії. "Перші ці кроки дають нам можливість забезпечити не лише фінансування сектору оборони і безпеки, Збройних сил України, а й в першу чергу спрямувати їх тим, хто сьогодні найбільше потребує.

Перше – було зроблено кроки, спрямовані на захист пенсіонерів. І сьогоднішній закон, який я підписую, стверджує, що в нас більше не будуть оподатковуватися пенсії", – сказав глава держави. Раніше уряд відновив виплату пенсій 90 тис. переселенців.
 


                         



Коментарі