Економіка світу
Подобається

Туреччина перестала впускати українські вантажівки

06/06/2016
Туреччина перестала впускати українські вантажівки

Працівники турецьких контрольних органів перестали оформлювати деякі українські транспортні засоби.

Йдеться про тих, які перевозять вантажі на підставі разових двосторонніх дозволів між країнами, – повідомляє сайт Міністерства інфраструктури України.

"Аргументація відмови полягає в тому, що нібито українські перевізники повністю використали квоту зазначених дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лише після 1 липня", – пояснює українське відомство.

В ньому не згодні з таким трактуванням ситуації.

"Українська сторона не погоджувалася з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році", – запевняють у Міністерстві інфраструктури й пояснюють, що домовленості щодо поквартального використання двосторонніх дозволів планувалися лише на 2015 рік. Питання не врегульоване і потребує вирішення на найближчому засіданні змішаної українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. Українська сторона стверджує, що проініціювала проведення цього засідання в червні 2016 року, але до сьогоднішнього часу турецька сторона не погодила дату і місце проведення засідання", – йдеться в поясненні на сайті міністерства.

Тим часом міністерство радить автоперевізникам утриматися від перевезень до Туреччини на підставі двосторонніх дозволів. У цей час перевезення можливі лише на підставі багаторазових дозволів Європейської конференції міністрів транспорту та дозволів Організації чорноморської економічної співпраці.


                         



Коментарі