Економіка світу
Подобається

Подорож в Європу на власному авто

30/05/2016
Подорож в Європу на власному авто

подорож

Багато хто з мандрівників відмовляється від подорожі в Європу на власному авто, вважаючи організацію подібної подорожі справою клопіткою.

Коррупція Маркет не будемо стверджувати, що, насправді, це дуже легко, а просто дамо кілька порад, які значно полегшать підготовку подібного автотріпа.

Плануємо маршрут

Перший крок – планування маршруту поїздки. Вирішити, які місця ти хочеш побачити в Європі – мабуть, найнеобхідніше, адже потрібно подивитися по карті, як краще добиратися. Також потурбуйся заздалегідь про місце ночівлі, бронювання готелів тобі знадобиться для посольства. Забронювати готелі в будь-якій країні світу можна онлайн тут. Звичайно, під час подорожі на авто зовсім не обов'язково зупинятися в готелі. Зазвичай значно зручніше і дешевше такий каріант як кемпінг. Не зайвим буде дізнатися про безкоштовні стоянки для автомобілів. Також варто звернути увагу, що в Європі доведеться їздити по автобанах, які зазвичай платні. Ціна платних доріг 5-10 євро за 100 км. Можна об'їхати їх за безкоштовними, хоча і не скрізь. Є і платні тунелі, наприклад Mont-Blanc між Італією і Францією – 39 євро.

Корисні посилання про автобани в Європі:

Німеччина – www.german-way.com та www.autobahn-online.de.
Франція – www.autoroutes.fr і www.franceautoroutes.com
Швейцарія – www.autobahnen.ch.
Італія – www.autostrade.it.
Австрія – http://www.asfinag.at/
Угорщина – http://www.motorway.hu/

Необхідні документи:
Якщо машина оформлена на тебе, то при перетині кордону необхідно мати такі документи:

  • страховий поліс цивільної відповідальності, так звана зелена карта  можна оформити в будь-якій страховій компанії або ж безпосередньо на кордоні, однак потурбуватися про цей документ краще заздалегідь)
  • технічний паспорт на авто
  • водійські права
  • Якщо ж на твоїй машині їхатиме хтось інший, то необхідно звернутися до МРЕВ за місцем прописки для оформлення тимчасового талону транспортного засобу. Якщо ж ваше авто куплене в кредит, для отримання техпаспорту варто отримати довідку з банку, в якій ідеться про те, що у тебе немає проблем із виплатою кредиту й банк не заперечує проти вивезення машини за кордон.

Віза:
Віза видається в консульстві країни найбільшої кількості днів перебування. Якщо ж на кожну з передбачуваних до відвідування країн припадає приблизно однакова кількість днів, то в цьому випадку в консульстві країни в'їзду в Шенгенську зону. Наприклад, якщо ти плануєш поїздку до Бельгії на 5 днів і при цьому хочеш провести по 2 дні в Польщі і Німеччині, то слід звертатися за візою в консульство Бельгії. Якщо ж на кожну з відвідуваних країн ти плануєш виділити по 2-3 дні, то отримувати візу слід в консульстві тієї країни, через яку планується в'їзд в Шенгенську зону. У разі відвідування країн, що не входять в Шенгенську зону, слід запросити двох-або багаторазову Шенгенську візу. Наприклад, якщо ти зібралася відпочивати в Хорватії чи Чорногорії, то слід запитувати візу, як мінімум, з дворазовим в'їздом. Плюс візи тих країн, які не входять до Шенгенської зони, якщо вони потрібні.

Що взяти з собою?
Запасися п'ятилітровою пляшкою чистої води, рідиною для омивача, моторним маслом твоєї марки (якого може не виявитися на придорожних заправках), повнорозмірним запасним колесом, а також порожньою каністрою. Підбери аптечку. Буде незайвим заклеїти прозорою плівкою фари і кромку капота, щоб захистити їх від летячого каміння. Непогано також обзавестися відеореєстратором і навігатором або смартфоном з завантаженими картами.

Дуже потрібна річ – автомобільний інвертор. Це незамінний пристрій, що перетворює напругу 12 В постійного струму, які видає прикурювач автомобіля, в змінний струм побутової розетки з напругою 220 В. Тобто у тебе з'являється можливість підключення електроприладів різної потужності, які допоможуть тобі комфортніше почуватися в дорозі. Придбати таку необхідну річ можна тут.

Корисні поради

За кордоном із правилами дорожнього руху все дуже серйозно, тому за найменше порушення тобі загрожують чималі штрафи. Наприклад, у Франції, перевищивши швидкість на 50 км/год., заплатиш штраф до €1000, Швеція трохи демократичніша: перевищення швидкості на 30 км/год. коштуватиме €100. Якщо їхатимеш без пристебнутого паска безпеки, штраф становитиме від €30 до €100.Краще відразу ознайомся з правилами дорожнього руху в тих країнах, куди прямуєш.

Ціни на бензин у Європі значно вищі за наші. Тому, перед тим як їхати на авто в Європу, подбай про повний бак свого "залізного коня". І краще залити резервний запас бензину в каністру.
Досвідчені мандрівники перед поїздкою на авто в Європу радять перевірити технічний стан своєї машини відповідно до вимог інших держав. Наприклад, тебе можуть не впустити у Фінляндію лише тому, що скло машини тоноване або покришки не відповідають певним стандартам. Буде прикро, якщо такі дрібниці зіпсують подорож на авто.

Перед виїздом в Інтернеті подивися, які популярні серед автомандрівників пиріжкові, магазини-пекарні і "біляші-пончики" є по маршруту.

В'їхавши в ЄС, пам'ятай, що в населених пунктах максимальна швидкість 50 км / год, на дорозі – 90, на автомагістралі 110-130. Є й незвичні для нас речі. У Німеччині є ділянки доріг, де можна рухатися повільніше 80 км / год. У Франції та Люксембурзі швидкість на автомагістралі в суху погоду 130 км / год, а в дощ – 110.

Якщо ти впевнено водиш машину українськими дорогами, то в Європі проблем з водінням виникнути не повинно. Єдиним нюансом буде поїздка по гірському серпантину – жителі більшості регіонів України такого досвіду позбавлені.


                         



Коментарі