Технології
Подобається

Європейський тиждень “мейкерів” в Україні

28/05/2016
Європейський тиждень “мейкерів” в Україні

мейк

З 28 травня по 5 червня у Європі, в тому числі й в Україні, пройде ініційований Єврокомісією тиждень "мейкерів"

В рамках "тижня мейкерів" в Європі пройде близько 500 заходів для людей, які люблять створювати щось власноруч: від конструювання роботів, продукції 3D-принтерів та різноманітної електроніки – до мистецьких виробів та домашнього рукоділля. Понад два десятки заходів проведуть в Україні, повідомляє Корупція Маркет.

"Європейський Тиждень "мейкерства" проводиться для того, щоб звернути увагу на важливість цього напрямку. Європі потрібні люди, здатні творити. Те, що в цьому тижні бере участь Україна, означає, що ми готові думати про майбутнє разом з Європою, що у нас є, з чим у це майбутнє рухатися. Унас є талановиті інженери, майстри, команди, які з готовністю і задоволенням візьмуть участь у зміні світу на краще", – розповіла Світлана Бовкун, співпродюсер "мейкерського" фестивалю Kyiv Maker Faire.

За її словами, до заходів в рамках Європейського тижня можуть долучитися всі охочі. "Філософію "мейкерів" можна описати як "творити, вчитися, ділитися і веселитися". Мейкерство стало доступнішим з появою просторів, в яких кожен бажаючий може отримати доступ до необхідного обладнання та навчитися на нам працювати.

"Мейкерські" заходи пройдуть у Києві, Львові, Одесі, Харкові та інших містах України. 


                         



Коментарі