Економіка світу
Подобається

Знайдено пляшку з посланням, яка «подорожувала» в морі 108 років!

21/04/2016
Знайдено пляшку з посланням, яка «подорожувала» в морі 108 років!

Столітні подорожі пляшок з безцінними посланнями людству!
Минулого року на одному з німецьких пляжів відпочивальники знайшли пляшку з посланням, яка стала найстарішою з усіх раніше знайдених! Це підтвердили і представники Книги рекордів Гіннеса.

 

lksfjgh

Виявляється, ця пляшка почала свою подорож ще у далекому 1906 році. Її опустили в воду моря задля проведення експерименту британські морські біологи, на чолі з Паркером Біддером. Всередину пляшки вони вклали лист, але в ньому була відсутня дата її створення. Але містила прохання повернути пляшку і лист того, хто знайде її, до Морської біологічної асоціації в Плімуті (Великобританія). До усього, за її повернення була обіцяна винагорода у один шилінг! Біологи опускали пляшки в море протягом двох років (1904-1906 рр.) та відстежували їх пересування, шляхом їх виловлюваннями в рибацьких сітях. Більша частина з них і зовсім було знайдено.

Дослідники встановили, що знайдена пляшка перебувала у водах моря протягом 108 років, чотирьох місяців і 18 діб.

У квітні 2015 року було знайдено ще одну пляшку на березі острова Амрум (Північне море), яку знайшла пенсіонерка Маріам Вінклер, вона і повернула знахідку до указаної Морської асоціації, отримавши свій заслужений шилінг. Пляшка подолала близько 500 км від берегів Великобританії.

Попередній рекорд належав пляшці, яку знайшли в 2013 році на Шетландських островах Великобританії. Її подорож морем тривав 99 років і 43 доби.

В Україні, до речі, теж нещодавно було виявлено цікаву знахідку –  лист до майбутніх поколінь, який був замурований у стіни в харківській військовій частині. Лист датується 1962 роком. Його виявили під час заміни вікон у гуртожитку для солдат-строковиків, що раніше використовувався, як казарма.


                         



Коментарі