Економіка України
Подобається

НБУ позбавив ліцензії черговий банк

16/03/2016
НБУ позбавив ліцензії черговий банк

Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ КБ "Союз" за вчинене систематичне порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.
Про це йдеться в постанові правління НБУ № 162/ БТ від 15 березня 2016 року, повідомляє прес-служба регулятора.

 

xcsfe


"Банк протягом двох останніх років неодноразово притягувався до відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу. При цьому він створював перешкоди проведенню перевірки в березні 2016 року", – йдеться в повідомленні НБУ.


Крім того, за даними Державної фіскальної служби України, висновки НБУ щодо виявлених фінансових операцій клієнтів банку (за результатами попередньої перевірки, проведеної в 2015 році) були приєднані до матеріалів кримінального провадження (за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191, частиною 2 статті 205 і частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України).


У регуляторі зазначили, що ліквідація банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку. Станом на 1 лютого 2016 року в банку налічувалося менше 300 вкладників-фізичних осіб, вклади яких відшкодовуються Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.


                         



Коментарі