Технології
Подобається

Збиток IT-компаній від силових операцій сягнув за рік 20 мільйонів доларів

06/03/2016
Збиток IT-компаній від силових операцій сягнув за рік 20 мільйонів доларів

Сукупний збиток українських IT-компаній від проведених правоохоронними органами силових операцій за підсумками року склав близько 10-20 мільйонів доларів. Про це сьогодні повідомили у прес-службі асоціації "Інформаційні технології України" (ITUkraine).

a

Як наголошується в дослідженні "ІТ України", минулорічний "врожай" перевірок і резонансних обшуків у сфері IT не припинився і у 2016, тоді як "представники ІТ-компаній скаржилися на непропорційне застосування сили".

Зокрема, питанню перевірок компаній ІТ-сфери з боку силових органів влади було присвячено нещодавнє засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, що відбулося минулого тижня.

За даними IT-асоціації за 2015, в Україні відбулося понад 30 перевірок компаній зі сфери ІТ, а загальна кількість задіяних в силових операціях проти "айтішників" співробітників правоохоронних органів перевищило 500 осіб.

При цьому, як уточнює "Асоціація "ІТ України", жодну справу щодо ІТ-компаній так і не було доведено до завершення.

В цілому, точну кількість атак на галузь інформаційних технологій важко оцінити тому, що IT-компанії почасти воліли не виводити раптовий скандал до публічної площини.

 


                         



Коментарі